Свързани новини

06.11.2011 20:10

Журналистка заведе български джебчийки в Берлин

Видян 3384 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Магдалена Гигова провокира присъстващите  в българския културен институт в Берлин с книгата си „Звънчето на джебчийката” – журналистически разследвания из утайката на нашите гурбетчии зад граница.
Директорката на института Оли Груева бе поканила авторката за разговор и за останалите й три книги (с пътеписи от далечни и екзотични страни), но разкриването на тайните  за майстoрлъка на българските крадли, за  живота на компаньонките в Тоскана, на проститутките в Македония и на приютилите се под найлони и в землянки наши емигранти в Рим, накара гостите не само да задават парливи въпроси, но и да разказват свои истории. Въпреки че българският културен институт в Берлин всяка седмица изненадва сънародниците ни с нова изложба, кинопрожекция или пиеса, интересът към „Звънчето на джебчийката” бе голям, защото няма човек, който да не  е пострадал поне веднъж от ловките пръсти на джебчийките, а Магдалена Гигова няколко пъти ги е придружавала „под прикритие” при набезите им из Западна Европа и сподели преживяванията и наблюденията си „отвътре”. А и разкри тайната на обучението в зананята.
Цветните приключения на авторката от пътеписите и в книгата „Маги, от Магелан” пък накараха писателката Ирина Фишер да се включи със свои разкази от 138-те държави, които е посетила. 
Освен българи, живеещи в немската  столица към събитието в културния институт се присъедини и писателят Фридрих Динкелман – асистент на Макс Фриш и автор на нашумелия в немскоезичния свят роман „Канцлерката”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са