05.12.2010 14:22

Жените с тен живеят по-дълго

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проф. Хакан Олсен установил, че ползата за здравето от излагането на слънце "многократно надвишава" опасността от рак на кожата. Витамин Д, който се произвежда в тялото по време на слънчевите бани, предоставя жизненоважна защита срещу съсиреци в кръвта, диабет и някои видове тумори. Изследването на шведския учен сред 40 000 жени рязко противоречи на предупрежденията, че излагането на слънце е причина за увеличаването на опасността от рак на кожата, пише БГНЕС.


Проф. Олсен, който работи в катедрата по онкология в университета в Лунд, Швеция, смята, че ползата от слънцето "многократно надвишава негативите". Неговото изследване показва, че излагането на слънце помага за предпазването от съсиреци в краката. Тези съсиреци, известни като дълбоки венозни тромбози, са значително по-често срещани през зимата, отколкото през лятото. Проф. Олсен, който представи изследването си пред Шведското сдружение по медицина, се позовава и на други проучвания, показващи, че повече хора се разболяват от диабет през студените месеци и причината за това е липсата на витамин Д. Той изследвал излагането на слънце от жените и разпространението на болести като сърдечни заболявания, диабет и злокачествен рак на кожата. "Нашето изследване показва, че жените, които се пекат активно на слънце, живеят по-дълго", заяви той. Според Проф. Олсен ракът на кожата не се дължи единствено на излагането на слънце.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата