Свързани новини

29.10.2008 10:39

88% от софийските школници пият

Видян 2695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

88% от учениците в София пият алкохол, а 25% от момчетата и 10% от момичетата са се напивали над 15 пъти. Това сочи изследване на МБМД, направено сред 2 200 ученици от 7 до 12 клас. То бе представено вчера от социологът Мирослава Радева, шеф на агенцията. Сондажът е проведен в края на 2007 г. по поръчка на Столичната община.


Най-често употребяваният алкохол е бирата, но веднага след това се нареждат концентратите.


Всеки пети от учениците признава, че е употребявал сънотворни, а на всеки втори в София е бил предлаган наркотик, като 3% твърдят, че са били принуждавани да го приемат. Изключително висока е разпознаваемостта на различните наркотици - над 75% от учениците знаят какво е марихуана, хероин, кокаин, екстази и амфетамин. Най-често обаче употребяват марихуана, а 28% от учениците са я пробвали. Най-вероятно реалните данни за употребата на наркотиците е по-висока, защото 41% от учениците казват, че приемат употребата на екстази, 40% на амфетамини, 32% на хашиш и 28 % на марихуаната. 60% от учащите пушат, като една трета от тях го правят ежедневно. Пушат повече момчетата-66%, срещу 58% за момичетата. Най-често първата цигара се запалва на възраст под 16 години, но при една трета от учениците, дори и на възраст 10-11 години. При употребата на алкохол нещата стоят така: момчетата, които пият са 71%, а момичетата 64%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак