Свързани новини

29.11.2010 16:47

Културата и историята на Плевен по ТВ Арт

Видян 2220 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 10 декември град Плевен чества 133 години свобода! На този ден през 1877 г., след тримесечна обсада, руските войски влизат в града побеждавайки османската армия. По този повод депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов пое инициативата не само за национално, но и за световно отбелязване на славната дата по един нестандартен начин. Международната телевизия за култура и туризъм ТВ Арт ще представи в 24-часова програма културното и историческо наследство на Плевен - пълната колекция на Градската художествена галерия, цялата хилядолетна съкровищница на Регионалния исторически музей и разбира се - плевенската Панорама.


У нас ТВ Арт е включена в пакетите на кабелните оператори в над 1 000 000 домакинства, а Светът я гледа по интернет на адрес www.tvart.info и www.tvart.bg по всяко време на денонощието, чрез компютър, телевизор или мобилен телефон.


По подобен начин преди година Стефан Данаилов, в качеството си на министър на културата, осигури популяризирането на колекцията на Националната художествена галерия в София в програмата на ТВ Арт.


След като видяха София, Мадрид, Лондон, Рим и Берлин, България и Светът ще гледат Плевен. Това стана ясно днес в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.", на специално свикана  пресконференция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион