29.10.2008 10:16

Бунтът във Френската гимназия утихнал

Видян 2760 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ нещата са спокойни и протича нормален учебен процес“, заяви за 19` Бойка Паликарска, изпълняваща длъжността директор на училището. Само преди седмица обаче там вреше и кипеше, като причина за развихрилите се страсти беше освобождаването от длъжност на досегашната директорка Пенка Малинска.


Скандалът избухна още през пролетта на миналата година, когато в знак на протест срещу ниското заплащане и нехайството на държавата към проблемите на образованието учителите от гимназията взеха решение да напишат за годината отлични оценки на всички ученици. Според някои преподаватели този акт на непокорство е запалил искрата на учителското недоволство, довело до безпрецедентната 6-седмична стачка през есента на 2007 година. Пови се и съмнение, че освобождаването на Малинска от шефката на столичния инспекторат Ваня Кастрева е ответният удар на Министерство на образованието.


В момента гимназията се управлява от г-жа Паликарска, която само изпълнява длъжността директор до назначаването на конкурс за ръководния пост. Тя е била навремето учител по френски език и история в същото училище, познава и доста от преподавателите, включително и Малинска. Пред 19` тя каза, че няма конфликт между нея и освободената в пенсия бивша директорка. За Паликарска нямало нищо по-важно от това френското школо да функционира качествено, което е в интерес и на учениците, и на техните родители. На въпрос на вестника дали не е „нечий“ човек, тя заяви гордо, че се чувства единствено „човек на училището“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за