Свързани новини

27.10.2008 10:51

През ноември тръгва новият филм „Гераците“

Видян 11024 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филм, създаден по безсмъртната повест на Елин Пелин „Гераците“, се очаква да тръгне през ноември тази година. Продукцията има два варианта – 90-минутен игрален и 4-сериен телевизионен. Това е втората екранизация на класическата творба след лентата, появила се на екран през далечната 1958 година.


Режисьор на съвременната версия на филма е Максим Генчев, който е и сценарист, и изпълнител на главната роля. В образа на Елка ще видим Десислава Чутуркова от Театъра на армията, а ролите на тримата братя – Божан, Петър и Павел, ще бъдат представени от Райчо Василев, Лазар Радков и Николай Генчев. Снимките на лентата са правени в село Голяма Раковица, град Елин Пелин и в къщата музей на писателя, като се е имало предвид, че прототип на дядо Йордан Герака по всяка вероятност е бил бащата на Елин Пелин. Филмът е заснет за по-малко от месец – от средата на юли до началото на август тази година, като във финансирането е взела участие община Елин Пелин – пълен прецедент за филм от такова значение.


Въпреки че творбата е създадена преди повече от век, универсалните послания на автора вълнуват и съвременния човек. Разпадането на задругата и навлизането на „своещината“ са теми, които са актуални и днес – времето на егоистичните подбуди и грубия материален интерес. А думите на стария Герак за това, че дяволът е отворил бакалница в душите на хората, е голямото предупреждение на писателя за погубването на човешката душа, кланяща се единствено на „Златния телец“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева