Свързани новини

03.06.2010 11:27

Мъжете - всеки сантиметър е от значениe

Видян 2213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наполеон, Хрушчов, Путин, Берлускони, Саркози: всички те си приличат по едно - ръста. А както доказват учени, именно този показател определя до голяма степен и начина, по който протича животът на мъжете.


Колко висок е бил Херберт фон Караян? Грубо казано: джудже. А Леонард Бърнстейн? Направо пигмей. Артуро Тосканини също спада към мъниците, а Густав Малер бил с размери за детско столче. В музикалната история зависимостта между ниския ръст и влечението към висините не може да се отрече. И в политиката амбицията към слава, влияние и престиж е в тясна връзка с ръста - от Чингис Хан, Атила и Наполеон до Путин, Берлускони и Саркози. За тяхната съдба обаче биолозите и лекарите са открили и няколко обяснения: Така, както глухарчета растат най-бързо при високопланински въздух, а промяната в климата се отразява пагубно на врабчетата, така и човешкият ръст не може да бъде обяснен само с генетичното наследство. През детските години той зависи само до 16 процента от гените. За останалите 84% думата имат медицинското обслужване, храната, както и грижите на родителите. Но все пак - в късните години потенциалът за растеж на костите до голяма степен се определя от гените - до 80%.
Мнозина смятат, че по-високите хора са и по-здрави. Това убеждение датира още отпреди 1000 години. Само че учени от САЩ се съмняват в тази теория и дори са разтревожени за "великаните". Д-р Томас Самарас казва: "Всеки допълнителен сантиметър ни струва половин година живот. Увеличаващият се ръст е опасен за здравето, а в дългосрочен план и за съществуването ни." Според американския учен телата на по-високите се състоят от много повече клетки от тези на ниските. А всяка една от тях може да се превърне в ракова клетка. Освен това човешките органи растат до един определен размер, казва ученият и обяснява: "Затова "великаните" имат относително малки дробове, което е тревожно". А как стоят нещата със заплащането? Историкът Гидо Хайнек от Мюнхен е доказал, че заплатата на мъжа расте в съотношение с височината му. Всеки сантиметър над 1,79 м носи по 5 цента повече месечно възнаграждение. През 1980 г. например 50 на сто от председателите на управителните съвети на 500-те най-големи фирми в света са били високи най-малко 1,82 м.
В любовта обаче "малките" мъже са много по-щастливи от големите, точно както и малките жени. Те са по-ревниви, но и по-верни, твърдят учени от Ню Йорк. Делът на разводите при тях е по-малък. И накрая още една лоша новина за високите: "великаните" са по-склонни към рисковани действия. Така например финансовите инвестиции на мъжа зависят от ръста му - с всеки сантиметър височина се покачва и сумата, която мъжът е готов да вложи в нещо. Във времена на финансова и икономическа криза това е доста обезпокояващо, поне за нации като Холандия и Германия, чиито мъже са едни от най-високите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на