Свързани новини

06.04.2010 14:59

Козметични лъжи 4: Специални “мъжки” мазила

Видян 2105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента много от козметичните гиганти се опитват да преборят кризата с пореден трик. Това са така наречените мъжки линии бяла козметика. Метросексуалността научи много от представителите на силния пол не само на разни женски думи, но и на цели процедури. Подлагането на тях не води мъжете до угризения на съвестта, а приятелите им до съмнение за минаване на другия бряг. Козметичните компании използваха новата тенденция, за да изкарат десетки милиони на гърба на жадните за разкрасяване мачовци.
Всичко започна от мъжките кремове. На практика кожата е три типа – мазна, нормална и суха. Тя не се разделя на мъжка и женска. Само че това не устройва рекламата на гигантите. Те съчиниха какви ли не “доказателства” за невероятните разлики в структурата на кожата на дамите и господата. Естествено си поръчаха и услужливи изследвания, за да подплатят пиара си. От ниските брандове като Нивеа до най-високите и най-престижните, всички ударно лансират мъжки серии против състаряване, изсушаване и какво ли не. На практика това са дамски кремове в друга опаковка.
Най-масовите “мъжки” козмитечни продукти са шампоаните. Те са и най-достъпни. Повечето марки са разработили специални серии. Факт е, че мъжете, които по принцип полагат по-малко грижи за фризурата и по-рядко специалисти работят с косите ми, а от това логично имат и повече проблеми. Например с пърхот. Това обаче не означава, че се нуждаят от измислени мъжки шампоани. 
Единствената наистина различна мъжка козметика са парфюмите. Макар и там тенденцията да става все по-унисекс. За някои джентълменски ухания като тези на Гучи например е трудно да се каже за кой пол са предназначени. Много дами пък използват мъжките спортни миризми, които са по-свежи и по-леки, просто защото не са фенки на омайните тежки ретро аромати.



Слагайте шампоан по два пъти на къпане



За да има истински ефект върху косата, слагайте шампоан по два пъти, съветват експертите. Добре е косата да се измива с него веднъж в началото на банята и втори път в края на приятната процедура. Разтриването също е важно. Не стига просто да залеете косата си. Важно е да масажирате с ръце главата в продължение на няколко минути. Френските спецове например са измерили идеалната продължителност на пет минути. Ако бързате за работа, и три ще свършат работа, коментират българските фризьори. Те добавят, че косата трябва да се изплаква всекидневно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак