03.02.2010 10:27

Премиера на Илия Троянов във Виена

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 3 до 5 февруари във виенския театър „Шаушпилхаус“ ще състои премиерата на новата пиеса на германския писател от български произход Илия Троянов „Наболели въпроси (пилотно предаване)“, съобщава БГНЕС.


Пиесата е част от поредицата „Десетте божи заповеди“, за която „Шаушпилхаус“ е успял да привлече десет съвременни автори. Всеки автор посвещава произведението си на една от божите заповеди и по този начин поставя на своеобразен тест един от най-старите морални кодекси в света. В „Наболели въпроси“ обществото е узряло за ново ток шоу, което казва голата истина без да я доукрасява, поставя под въпрос старите истини и обсъжда въпросите, които другите премълчават. Това е връщането на провокативното, интелигентно ток шоу. Основната идея на форма́та е моралът, а конкретната тема е убийството на един човек. Водещите са поканили на едно място убийци и хора, които са видели смъртта отблизо. По време на срещата си престъпници и жертви ще кажат открито какво мислят един за друг и за обществото, в което живеят.
Илия Троянов е роден през 1965 г. в София. През 1971 г. семейството му емигрира в Германия. Троянов израства в Найроби, където баща му работи като инженер. По-късно той следва в Мюнхенския университет. Романът му „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ е преведен на български и излезе в „Сиела“, заедно с други негови творби. Филмът на Стефан Командарев, заснет по едноименния бестселър, беше българското предложение за номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева