Свързани новини

03.11.2009 16:09

Rock & Roll въпреки трудностите

Видян 3312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В края на 90-те в София нямаше много заведения, в които един запален фен на рок музиката можеше да я слуша – особено на живо. Към края на 2000-та година отвори рок бар Фенс – култово място в едно мазе на ул. Шишман 15. Мястото там беше малко, но пък се превърна в средище на много истински почитатели на рока. Тогава собственикът – Георги Витанов започна да мисли за по-голямо място със сцена. В сегашния си вид на бул. Левски рок бар Фенс съществува от 28 ноември 2003 година. От първите години има много клиенти, които с времето се превърнаха в негови приятели. До ден-днешен си спомняме с носталгия за старото място, но разбира се купонът продължава и сега с пълна сила. Като всяко ново начинание не може без трудности, проблеми и грешки, но с вече изграденото име, успехът е въпрос на време. Освен това в България процентът на рок почитателите не е кой знае какъв, а и нямаме традиции в клубната сцена. Точно поради тези причини Фенс не е клуб, а си остава бар със сцена за жива музика. Представите за клуб на Георги Витанов са доста по-различни и той се надява, че в скоро време ще се появи възможност да отвори клуб, такъв какъвто той трябва да бъде. Иначе за днешната действителност той може да говори много, но въпреки, че кризата в България няма начин да не се отрази и при него, остава страхотен оптимист и се надява тази тенденция да се промени и София да има рок клуб, с който да се гордеем. Въпреки кризата Георги се справя и гледа клиентите да са доволни и когато идват във Фенс да забравят за малко за всякакви проблеми.


Освен рокаджия г-н Витанов е и бизнесмен с прагматично мислене, като още от 2006 г. с помощта на малко заемни средства успява по-бързо и лесно да осъществи идеите си. Оттогава започва партньорството му с ПИБ, където той е свикнал да намира бързи отговори на нуждите на бизнеса си. Поредната идея, която неуморният му творчески дух е на път да осъществи отново с помощта на ПИБ, е изграждането на сцена за рок изпълнения наживо в читалище „Иван Вазов” с модерно аудио и видео оборудване.


Във Фенс са се родили много от рокаджийските градски легенди на София, като например от една шега с група Черно Фередже 2-ри февруари се превърна в традиция. Всяка година се организира заедно с бандата маскено парти на тема: кой мъж ще стане най-хубавата жена и коя жена ще стане най-грозния мъж. Според Георги и да не си виртуоз във свиренето ако притежаваш таланта да грабнеш публиката и да се раздадеш напълно, купонът винаги е страхотен. И така във Фенс не свирят само утвърдени имена, има и млади групи, за които това е първа стъпка на сцена. Освен с родни утвърдени музиканти като Милена, Васко Кръпката, Уикеда, Еридан и други, във Фенс свирят и групи от Германия, Италия, Швейцария, като идеята е все повече чужди банди да се появяват в България, както и български банди да забиват в едни от най-големите клубове в тези страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и