Свързани новини

25.10.2009 16:57

Неделна истерия в София заради жалък полумаратон

Видян 2289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 000 са видовете ругатни в България според статистиката на видния познавач на народната душа проф. Христофор Тзавелла, както съобщи самият той в Панорама. Вероятно повечето от цветущите изрази са били употребени в неделната сутрин, по обед и следобед от софиянци по адрес на Общината.


Причината е, че никой не ги предупреди поне в събота за окупацията на възловите булеварди България, Евлоги Георгиев, П.Ю. Тодоров и други, която доведе до кошмарни задръствания. Първото съобщение за блокадата бе пуснато малко след 8 часа в неделя в dnes.bg, установи следобедна наша проверка. Този час е любим на всички отпочиващи в най-дългата нощ на годината, когато времето се връща с час назад. Горе-долу по това време се разполагаха полицейските барикади. Час отнемаше достигането с автомобил на живеещите в кварталите Бояна, Борово, Белите брези, Мотописта, Гоце Делчев, Хладилника, Лозенец, Иван Вазов и много други до центъра. Уличките на жк Стрелбище, през които колите се опитваха да намерят спасение и буквално се катереха една върху друга, едва не станаха истинска арена на куршумни схватки между изнервени шофьори. Русокоси водачки на мощни превозни средства изпадаха в нервна криза и надаваха отчайващ, но за сметка на това непрекъснат вой с клаксони и гласове. На практика придвижването от Изток на Запад в София бе невъзможно, тъй като всички артерии се пресичат с булевардите България и Евлоги Георгиев. За да стигнете например от Борово до жълтите павета най-прекият маршрут бе през Гоце Делчев, Сребърна, Богатица, Никола Вапцаров, Цариградско шосе, реката, Оборище, Раковски.


Онези, които са бързали и са взели такси, за да не изпуснат автобус, влак или самолет са платили толкова и са изгубили толкова нервни, че вместо 12-те хиляди ругатни вероятно са прибегнали до 28 000 проклинания от Тзавелла.


Причината за всички мъки, ругатни и проклинания се оказа полумаратонът за наградата на София, който освен че събра малко и все същите участници, кой знае защо не зае традиционното за него Цариградско шосе, което е доста по-удобно за отцепване и пътят му се дублира както от обходни улици, така и от метрото. Логично е да се предположи, че в дъното са корпоративни интереси на многото работещи по трасето на Цариградско бензиностанции и хипермаркети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец