Свързани новини

06.10.2009 09:35

Борят кокаиновата зависимост с ваксина

Видян 1928 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова ваксина ще помага срещу кокаиновата зависимост, като блокира чувството на удоволствие при прием на "бялото вълшебство", съобщи БГНЕС.


Ваксината е разработена от учени от Чикаго, САЩ. Тестовете сочат, че поставянето й успешно е повлияло на 38% от доброволците, върху които е изследвана. Те или са престанали да изпитват нужда от редовен прием на кокаин, или тази им нужда е намаляла значително. Ако бъде одобрена от здравните власти в САЩ и пусната на пазара, новата ваксина ще представлява истинска революция в борбата срещу кокаиновата зависимост. Белият прах, считан погрешно от пристрастените към него за безвреден, атакува т. нар. мозъчен център на удоволствието, предизвиквайки засилена продукция на допамин. Това обаче с времето понижава жизнения тонус, тъй като мозъчната и общата телесна енергия се изчерпва многократно по-бързо. Редовната употреба на кокаин понижава естествената резистентост на организма срещу други болести, като по този начин го прави зависим от прием на най-различни медикаменти. Освен всичко останало, редовният прием на кокаин, който обикновено става през носа, води до хронични възпаления на носната лигавица, а в някои случаи и до необратимо разграждане на носната хрущялна преграда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне