31.08.2009 16:10

19’ една година по-късно

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1 септември 2008 година. След 6 часа сутринта стотици хиляди хора в София четат първия безплатен всекидневник в България.
От него научават, че в България говорим най-скъпо по GSM в целия ЕС, как цигани мамят бабите по телефона, разбират за старта на електронното таксуване в градския транспорт, цъкат с език за поредното запушване на София от завръщащите се отпускари. Вестникът пише още за ръста на лихвите по кредити за бизнеса, за световната криза, на която по онова време обръща внимание само той и Дневник. Докато другите вестници се надпреварват да обясняват как ще ни подмине, въпреки една от нашите илюстрации от 1 септември 2008 г.: “30000 апартамента зеят празни в София – ще има поевтиняване, треската за купуване на жилища мина”.
В другите вестници от същата дата хората можеха да прочетат, че “Ръстът на българската икономика през 2009 г. ще бъде 6%”. А австрийският Дер Щандарт се бе загрижил, че кметът на София Бойко Борисов щял да бута красиви сгради в центъра на София, за да прави паркинги. Вестник 19’ свършваше до около 11 часа сутринта.


1 септември 2009 година. Вестник 19’ рядко се намира след 8,30 – 9 часа.
Премиерът на България Бойко Борисов няма да пропусне и днес да прочете онези новини в 19’, които ще достигнат до стотици хиляди хора в София, Варна, Пловдив, Бургас. И също като тях вероятно ни вярва, защото според 89,3% от читателите вестникът говори техния език. 71,2% му имат абсолютно доверие, а 81% го смятат за обективен, сочи анкета на НОЕМА. Социолозите пресмятат, че 237 025 наши читатели са работещи, 140 125 от тях са млади хора, 224 200 от контингента на 19’ са с висше образоване, а 67 450 са с доходи над 800 лева и то само в София.
Логично е, че 19’ е и единственият всекидневник със стабилен ръст на рекламните приходи, които вече са седемцифрени.
Как се получава?
19’ просто е обективен. Няма претенциите да бъде официоз, както други вестници, чиито магнати до вчера бяха сред галениците на Тройната коалиция, което им личи дори само по заменките, а днес правят страховити разкрития за сваленото правителство. За нас достойнството не е празно понятие.
От приятели и неприятели не можем да се оплачем, а вместо да ни ругаят напразно, мнозина е най-добре просто да си гледат работата.


Приятен ден! Успешен ден!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще