Свързани новини

28.07.2009 10:52

Безплатни кардиологични прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Видян 4010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплатни прегледи за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания организира МБАЛ „Токуда Болница София” на 07 август 2009 година, съобщиха за БГНЕС от болничното заведение.


Лекарите от отделението по Кардиология на японската болница ще преглеждат през целия ден – от 08,00 до 19,00 часа. Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4912 и 02/403 4116. Няма да се изискват направления или други документи от пациентите. Безплатната консултация ще включва преглед от специалист, електрокардиограма, измерване на кръвното налягане и препоръки за лечение, когато това се налага.


„Сърдечно-съдовите заболявания засягат в огромен мащаб българското население, като 65,8% от смърните случаи у нас се дължат именно на тях ”, съобщава д-р Иво Петров – началник на отделението по Кардиология в МБАЛ „Токуда Болница София”. Д-р Петров допълва: „Сериозният социален и здравен проблем задължава нас, специалистите по кардиология, да полагаме целенасочени и постоянни усилия за профилактика, ранна диагностика и обучение на пациентите по отношение на риска и превенцията на заболяванията на сърцето и неговите съдове”.


Основните рискови фактори, които водят до инфаркт на миокарда, са високото артериално кръвно налятане и повишените нива на холестерола. Ето защо контролът на хипертонията и на хиперхолестеролемията ще бъдат тема на лекция за пациенти, които ще се проведат същия ден в болницата. Училището за пациенти също е безплатно и ще се проведе в АУЛА на МБАЛ „Токуда Болница София” на 9-и етаж с два начални часа – от 10,00 и от 18,00 часа на 07 август 2009 г.


От създаването си МБАЛ „Токуда Болница София” акцентира върху профилактиката на социално-значимите заболявания. Безплатните прегледи, проведени в отделението по Кардиология през 2008 година бяха посетени от близо 300 пациенти от столицата и страната.


309 души с остър миокарден инфаркт са лекувани в отделението по Кардиология от септември 2007 г., когато японската болница бе включена в спешния график на Министерството на здравеопазването. Лекарите в „Токуда” прилагат най¬-модерния метод за лечение, а именно първична ангиопластика на запушената артерия. Тя позволява максимално бързо възстановяване на кръвообращението и спиране на развитието на инфаркта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец