08.10.2008 10:21

Англичанин изкупил 150 къщи във Врачанско

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият учител от Англия Дейвид Фербърн е купил 150 изоставени къщи във Врачанския край, стана ясно от репортаж на БНТ. Той наемал български работници, които ремонтирали сградите, а после ги продавал на британски семейства.


След направените подобрения занемарените постройки се превръщали в луксозни жилища според вкуса на западноевропейците. В резултат на дейността на самоукия брокер десетки англичани вече са се заселили в община Враца. „Страната ви е хубава, цените са нормални, за тези пари в Англия никога не можем да си купим толкова голяма къща с двор“, споделя английско семейство, което си е взело двуетажен дом в село Вировско. Доволни са не само новодомците, а и местните хора, които са ангажирани със строителнтие дейности. Ремонтът на една двуетажна къща излизал между 12 000 и 15 000 лева, а строителите изкарвали по 1 000 лв. месечна заплата. Единственият проблем за англичаните бил езиковата бариера, но кметът на село Вировско Илия Гайдарски е оптимист. „Ще се карат някакви курсове, ще запознаем селото с някои основни думи на английски, за да можем да се разбираме с нашите гости“, казва той. Дейвид пък е категоричен, че всяко британско семейство ще храни по едно българско и това щяло да спре обезлюдяването на малките села в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния