Свързани новини

16.06.2009 16:43

Как патриотът Божидар Димитров отписа символа на Несебър

Видян 4271 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На някои хора първото им име е професор. А на други агент...
Кандидатът на ГЕРБ за мажоритарен и пропорционален депутат от Бургаска област Божидар Димитров отписа като паметник на културата символа на Несебър – мелницата на пътя към Стария град.
По негово предложение културно – историческата забележителност е задраскана от регистъра на ценностите, писа money.bg. В противен случай общинският съветник в града Здравко Маждраков не би имал възможността да построи хотел. Мирише ли ви на корупция, при това не само материална, но и духовна?...
След това Националният институт по паметниците на културата “се сеща” за грешката си, но хотелът е построен. Причината за смяната на позицията е заплахата на ЮНЕСКО, че ще изключи Несебър от списъка си като Световно наследство, което носи на града милиони, с които поддържа Стария град.
В решението има следната витиевата фраза, цитирана от в. Фактор: “Мелницата е вградена в обема на хотелския комплекс, поради което е необратимо компрометирана културно – историческата стойност на паметника на културата”.
С други думи: мелницата не е паметник, ама е!
Много жалко, че вече е станала декорация към мутробароков хотел.
Последната дума е вече при новата власт в Несебър – повлияна от братя Диневи, и работеща за ГЕРБ.
Същата, при която квадратният метър детска градина излиза три пъти по-скъп от нормално строителство. По-голяма корупция с детските градини – четирикратно надуване на цената - открихме само в София. А цели 16 млн. лева ще бъдат похарчени по същото перо от администрацията на ГЕРБ в Бургас, обявиха тази седмица. Колко ли ще излиза метърът? Засега софийският рекорд е 800 евро на квадрат при реална цена 200 и чака да бъде подобрен.
Скандалът с Маждраков е мега! Всъщност теренът се оказва подарък от община Несебър, писа Морски Дневник. Уж че щял да строи църква.
На практика по този начин към парцела на съветника са присъединени за “благородна кауза” 619 кв.м. златна земя. А на тях днес е израснал хотелът с наглото име Вятърната мелница.
Най-интересното е, че материал относно всичките операции с най-хубавите имоти на общината, също като последните заменки на 12 дка в полза на банкерката Петя Славова и на един общински съветник, не е минал през комисията по териториално и селищно устройство. Сигурно някой се притеснява, че професионалистите биха създали проблем.
19’ се свърза с Божидар Димитров, който заяви: “Мелницата беше една бутафория. По-големият проблем е, че предстои една трета от 250 къщи в Стария Несебър да отпаднат от регистъра на паметниците на културата. Ето затова ЮНЕСКО може да ни направи истински проблем”.
Очаквайте скоро в 19 минути – батко и братко в столичната община (главният архитект и бясно печелещият поръчки негов брат) забъркаха нов скандал. Първо техен проект срина паметник на културата, после окупира и повече от половин улица в центъра на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог