Свързани новини

16.06.2009 15:27

Бетон залива плажа на „Слънчев бряг“

Видян 2012 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на незаконните обекти върху плажните ивици, пясъчните дюни и териториите на 100 метра от морето, продължава да расте. Огромна сграда, върху площ от 15 000 кв.м се строи в близост до хотел „Бургас“, в пълно противоречие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщиха експерти. А на самата плажна ивица, от южната страна на станцията на Министерския съвет, се изгражда дискотека за техно-парти. ''Повече от видно е, че нищо не е в състояние да спре безумното строителство в курорта, дори и заповедта на министъра на околната среда и водите за премахване на незаконните обекти'', жалват се пред репортер на 19` еколози. Представителите от шест природозащитни организации са изпратили за тази цел декларация до премиера Сергей Станишев, националния омбудсман и всички отговорни  институции. В нея те настояват за незабавни мерки, с които да бъде спасен родният туризъм. Пясъчните дюни също били в лошо състояние и били бетонирани от паркинги, настилки за движение и тротоарите, възмущават са еколозите. Свободно движещите се бъгита пък унищожавали редките растителни видове.


''Всички тези безобразия стават с мълчаливото съгласие на борда на директорите на „Слънчев бряг“ АД и  специално на изп. директор на дружеството Малина Стратиева'', се казва в декларацията. Шефката на комплекса своеволно поставяла бариери, които затруднявали придвижването на туристите и репатрирала автомобили от известни само на нея частни фирми. Нека ви припомним, че ръководството стигна до там, че спря ел. захранването на комплекса и накара туристите, да се разхождат като светулки по тъмните алеи, с фенерче в ръка. А след това взе решение за приватизация на инфраструктурата на курорта. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат