Свързани новини

08.06.2009 12:56

Отлична слънчева защита на цена от 14 до 25 лв.

Видян 2388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Летните жеги вече са факт и трябва да си осигурите добра защита от слънцето. Вече всички големи магазини са изнесли по щандовете своите продукти за слънчева защита. Те могат да се намерят и в почти всички малки магазинчета по морето. NIVEA SUN INVISIBLE PROTECTION SPF 20 има прозрачна и немазна текстура, която осигурява незабавна и ефективна защита. Цената варира от 22 до 25 лв. Хидратиращият слънцезащитен лосион съдържа високоефективна комбинация от слънцезащитни филтри и изключително лека текстура. Разнася се лесно, без да омазнява. Не остава видими следи върху кожата. Цената му предимно варира от 18 до 20 лв. Охлаждащ спрей за след слънце пък ще ви струва около 14 лв. Лосион за дълготраен тен охлажда кожата и подсилва естествения тен. Съдържа брознираща съставка в малка концентрация, която подпомага запазването на тена за по-дълго. Охлаждащата формула интензивно овлажнява, омекотява и предпазва кожата от излющване. Съдържа витамин Е за защита от преждевременно стареене на кожата.
За да изберете подходящия слънцезащитен продукт, трябва да знаете към кой фототип принадлежите, както и какъв тип е кожата ви. Най-простото правило е, че колкото по-светла е кожата, толкова защитният продукт трябва да е с по-висок фактор. Ако вашата кожа изгаря много лесно ще трябва да ползвате плажно масло с фактор 30. Най добрият начин да се избегне лошото изгаряне е да стоите предимно на сянка или поне винаги с шапка. При положение, че вашата кожа не изгаря твърде бързо на слънце е добре да ползвате плажно масло с фактор най - малко 20. На плажа трябва често да пиете минерална вода и сокове, но в никакъв случай бира, защото тя обезводнява организма. При положение, че почти не изгаряте и бързо хващате тен може да ползвате фактор 15.
Ако водите на морето с вас бебе трябва задължително да го пазите от директна слънчева светлина, обличайте го със защитни дрехи и нанасяйте обилно слънцезащитни продукти върху незащитените зони.
Слънчевите лъчи увреждат косъма, променят цвета на косата и изгарят кожата на главата. За да заздравите косата и да я направите по-издръжлива на UV лъчите, добре е да започнете да я подготвяте за летния сезон няколко месеца предварително. Редовно употребявайте шампоан, балсам и маска в зависимост от типа коса и изберете най-подходящото и удобно за вас подстригване така, че да спестите време и грижи за поддържането й.


Продължителното и без предпазни мерки излагане на слънце е главната причина за рака на кожата. Слънчевата светлина съдържа ултравиолетови лъчи (UV), които могат да увредят генетичния материал (ДНК) на кожните клетки и да предизвикат мутации. Затова трябва да избягвайте прекомерното излагане на слънце, особено в часовете между 10.00 и 15.00 часа, когато УВ лъчите са най-силни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак