23.04.2009 15:21

Правят колбаси с 20-годишно бразилско месо

Видян 6580 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Колбаси се правят у нас с 20 годишно бразилско месо внесено нелегално от Косово, научи 19`. Суровината влиза напълно незаконно в страната ни като не са редки случаите, когато се използват отработени маршрути, предназначени за доставката на наркотици. Месото първоначално се доставя легално под формата на помощи на Косово от военновременните запаси на Бразилия, които са с изтекла годност. Пратките пристигат в отцепилата се република в кашони с отличителни знаци, като на самото месо има поставени обозначителни печати с произхода. Именно затова, когато се докара в България, то се смила и се използва за направата на евтини салами, кренвирши и всякакви видове колбаси. Печалбите от този вид незаконна дейност са огромни, защото освен спестените мита, мръвката се купува от косоварите на цена значително по-ниска дори от най-евтиното месо. Свинското от Латинска Америка влиза у нас на цена около 6 лв. за килограм на едро. Телешкото върви над 6 лв., а в същото време косоварите продават нелегално пилешки бутчета за 2,50 лв. Те се внасят у нас по черни пътища и се продават на цени между 5 и 6 лв. в съмнителни магазини, докато в големите вериги се търгуват по 7 лв. за килограм. Бразилското месо е канцерогенно и негодно за всякаква консумация и преработка, коментираха експерти. Както 19` вече писа, масово в магазините в София и страната се продава свинско месо с неясен произход и съмнително качество. На етикетите на стоките пише само „произведено в България“, което не дава никакви гаранции за качеството на продукта. Освен това хората няма как да защитят законовите си интереси, защото доста трудно може да се открие конкретния производител. Реално, само в най-добрите ресторанти на София, Бургас, Варна и Пловдив и в някои, но не всички търговски вериги се купува гарантирано свинско месо. Даже и добрите комбинати месят първо с друго качество, заради занижения контрол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.