17.03.2009 15:15

Олигарсите: Тодор Славков или легенди за страстта

Видян 17189 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тодор Славков е сред най-одумваните хора в България от раждането си. В момента около него се изви буря от митове и легенди заради участието му във ВИП Брадър. Хора, които дори не го познават, не са изпили едно уиски с него, дето се казва, само бръщолевят разни работи. Ето сега малко истинска информация.


Братът на депутатката Жени Живкова, наричан от народа Малък Тошко, е първата мишена на наследниците на дядо му във властта.


Два дни след като Тодор Живков е изключен от БКП, на 18 декември 1989 г. срещу внука му е заведено едно от най-дълго проточилите се дела в историята на България. Девойка на име Мила Гешева обвинява Тодор Славков като един от извършителите на нейно групово изнасилване, станало година и половина по-рано. По съвместителство, таткото на жертвата е бил в органите на МВР.


 По онова време Тошко е в Швейцария, където е студент по икономика. За да не бъде буквално отвлечен от българските тайни служби, които пращат специален човек за целта, е приютен във вилата на приятел на баща си Иван Славков. Известно е, че като дългогодишен член на Международния олимпийски комитет, чиято щаб-квартира е край Женевското езеро, Батето има много приятели и добри познати в страната на банките.


 По-късно нашите полицаи се сдобиват с разрешение за ареста на Тодор и той лежи последователно 8 месеца в швейцарски и 13 месеца в български затвор.


 Излязъл на свобода и оправдан в съда, също като своя дядо от гениалната адвокатка Даниела Доковска, Тодор Славков се хваща с бизнес.


Двамата с баща му даже напускат апартамента си в масивна кооперация до Спортната палата в София. Жилището, където през 70-те и 80-те години се организират най-вихрените и най-тузарскитекупони в България с участието на политически и шоузвезди, е с площ от 373 квадратни метра - вероятно най-големият апартамент в столицата и в страната. На същото място днес живее най-богатият българин Васил Божков.


 Дискотека "Ескейп" е най-популярното начинание на малкия Славков, приписват му още завод и ресторанти. За разлика от дядо си Тодор Живков, който цял живот остава верен на своята съпруга д-р Мара Малеева и не поглежда друга жена десетилетия след смъртта й, Малък Тошко е на другия полюс.


 Най-красивите жени на София се надпреварват за вниманието му. Той пък се радва на славата на плейбой.


Най-дълготрайна приятелка му е топманекенката Илона Цакова, която наследява Дим Дуков като шеф на агенцията за модели на не по-малко легендарния бос на ВИС 2 и ВАИ холдинг Жоро Илиев - "Ъндърграунд".


Сред дамите, които го свалят, е и тв водещата Венета Райкова. Дали между тях е имало нещо повече - дори попитани в приятелски разговор и двамата многозначително премълчават. Не че не ги взеха на подбив във ВИП Брадър по този повод...    


 В момента Тодор Славков може най-често да бъде забелязан в популярните столични нощни заведения като "Червило" или на пица с приятели през деня. 37-годишният Тошо съвсем е заприличал на баща си Иван Славков - духовит, приятен събеседник, пийва си бая и прави чудеса.


 Трудно се разбира с жената, която го дари с неговото малко детенце Катерина. Двамата обаче продължават да делят общ покрив.


 Малкият Тошко обича да ходи с доста пари в себе си. Лесно общува с всеки. В светска среда може да бъде забелязан само на ревютата на сестра си Жени Живкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!