Свързани новини

13.12.2018 15:12

Уникални кадри с Невена Коканова в НепознатиТЕ

Видян 4136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникални и непознати кадри с Невена Коканова ще има в „НепознатиТЕ“ с автор и водещ Георги Тошев, на 16 декември от 12:30 ч. поbTV.


Документалният филм е създаден от материали на Българската национална филмотека и личния архив на актрисата, който се съхранява от нейната дъщеря Теодора Шарланджиева. Зрителите ще видят изключително редки кадри от дома й, заснети през 60-те години на миналия век, от Сатиричния театър и от снимачната площадка на „Тютюн“.


За Невена говорят режисьорите Въло Радев („Крадецът на праскови“) и Гриша Островски („Отклонение“), съпруга й Любомир Шарланджиев, актьорът Григор Вачков.


„Аз бях допуснат до Невена Коканова в последните години от живота й, разказва Георги Тошев. Имахме много хубаво приятелство, което продължава до ден днешен чрез дъщеря й Теодора и внука й Калоян. Съдбата реши едно от първите ми интервюта да бъде с нея, аз направих и последното интервюс нея, което е включено и в книгата за нея – „Години любов“.


„Много малко са истинските звезди в България, категоричен е Тошев. И Невена е сред тях – жена и актриса, която носеше тайни. Затова винаги интересът към нея и нейните роли ще го има, както и ореолът“.


Според Георги Тошев има много неща, които българите не знаят за нея. Не знаят, че зад звездната фасада се крие един много дискретен, деликатен и трошлив човек, който е трябвало да удържа цялото напрежение на системата – веднъж, и втори път – на времето, в което е живяла. Тя е имала възможност да замине на Запад, но е отказвала. Едва след като тя си отиде, стана известно и царското потекло на баща й.


„Много български режисьори не можеха да понесат нейната слава на икона и затова не й даваха роли – и в киното, и в театъра“, допълва Тошев.


„Невена беше тръгнала много достойно да влиза в една друга възраст на актриса, беше оперирана от суетата. Затова не си я представям с ботокс и да изглежда нелепа, казва още Георги Тошев. Мисля, че тя щеше да остарее достойно, днес щеше да играе баби и мъдри жени, но със сигурност щеше да е на сцената и на екрана. Защото много малко актьори притежават подобно присъствие“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,