Свързани новини

  •   БГ Коледа

    БГ Коледа

    Деца от кампанията Българската Коледа, ...

11.12.2018 11:05

Коледният базар в Талин е № 1 в Европа

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Тази година повече от 200 000 души от цял свят определиха Коледния базар в Талин като №1 в Европа.


Той се превърна в едно от събитията, които трябва задължително да се видят. Базарът радва всички с уют, историческото си местоположение, чудесно запазените средновековни сгради и дългогодишните си традиции. През последните години той многократно е избран за един от най-добрите коледни базари в света. Децата могат да се порадват на въртележки и Дядо Коледовци, които раздават бонбони на тези от малчуганите, които рецитират най-добре стихчета. На място могат да бъдат купени висококачествени зимни аксесоари, джинджифилов сладкиш и печено месо.


2. Будапеща, Унгария


Advent Feast at the Basilica в Будапеща е един от най-любимите коледни базари в Европа.Коледният дух блести пред най-голямата катедрала в Будапеща по време на събитието. Базарът открито посреща гостите с приятни подаръци, вкусни унгарски и международни ястия, като любимите flodni, Hungaricum, хамбургерите и разнообразие от рибни ястия.


Безплатни атракции са достъпни и за всички възрасти - включително кънки за пързаляне на централна пързалка, която обгражда огромно коледно дърво.


3. Страсбург, Франция


Базарът в Страсбург е един от най-старите в Европа. Той е разположен в сърцето на GrandeIle, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.


Страсбург, родното място на коледните празници, разполага с около 300 дървени вили, разположени в историческия център.


4. Виена, Австрия


Виена е може би най-красивата европейска дестинация и това е един вълшебен град, където да отпразнува Коледа със семейството или с любимия човек. Виена има най-добрият коледен пазар в Австрия и един от най-добрите коледни пазари в Европа.


От средата на ноември до Коледа най-хубавите площади във Виена се превръщат в приказни коледни базари. Примамливите аромати на коледните ястия  и грейналите вина създава истинска магическа атмосфера.


 5. Ерфурт,Германия


Коледният пазар на Ерфурт е един от най-добрите коледни базари в Европа. Той се намира в средновековния град Ерфурт и несъмнено е един от най-красивите в Германия. Забавни атракции и невероятни гледки очакват посетителите. Могат да се видят традиционни ръчни занаяти, вкусни ястия, Тюрингски специалитети и изискани коледни украси.


6. Познан,Полша


Първото участие в Познан нарежда базара в топ 10 на най-добрите коледни базари в Европа.


Познан Витлеем или Коледния пазар в Познан ще ви отведе до истински омагьосана зимна земя: земя с лед, снежинки и коледни атракции и всички оригинални елементи, разположени на Стария пазарен площад в Познан и площад Свобода по време на това вълшебно време.Може да се види и фестивалът на ледената скулптура, който е уникален за Европа.


7. Брюксел, Белгия


Winter Wonders е вашият любим коледен базар в Белгия. Със своите 2,5 милиона посетители той е неотменимото събитие в края на годината в Брюксел, което за пореден път ще радва посетителите с оригинални идеи за подаръци.


8.Аахен, Германия


Всяка година преди Коледа площадите и улиците около катедралата и кметството на Аахен се превръщат в рай на светлини, цветове, празнични звуци и съблазнителни аромати. Славеният панаир по време на Коледата е създаден с много грижи и настроение. Очарова както млади, така и стари.


9. Прага, Чехия


Най-добрият коледен базар в Чешката република приветства туристи от цял свят всяка година; те са изумени от красотата на града, облечен в коледни цветове. Коледа в Прага има незабравима атмосфера.


10. Клуж-Напока, Румъния


Коледният пазар в Клуж Напока е най-красивият коледен базар в Румъния. Това е идеалното място за цялото "СЕМЕЙСТВО": деца, баби и дядовци, лели, чичовци и братовчеди, който да си създадат щастливи спомени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.