Свързани новини

26.11.2018 14:41

Най-опасният остров в света става човешки зоопарк?

Видян 4788 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

27-годишен американски блогър неотдавна беше убит от племето сентинелци от остров Северен Сентинел. Блогърът наел рибари, които нелегално го завели до мястото, оставяйки го в кану. Той бе убит от племето, което може би вече е обречено на унищожение.


"Тази трагедия никога не биваше да се случва. Индийските власти трябваше да наложат защитата на месните и техния остров, заради безопасността както на племето, така и на външните лица. Преди няколко месеца властите вдигнаха едно от ограниченията, които защитаваха острова от чуждестранни туристи, което изпрати погрешно послание и може би допринесе за това ужасно събитие. Не е невъзможно сентиелците вече да са заразени от смъртоносни патогени, към които нямат имунитет, с потенциал да бъде унищожено цялото племе",  смята организацията Survival International.


А проблемът продължава и в Андаманските острови, където продължават човешките сафарита. Survival International съобщава, че "администрацията на Андаман обещава да отвори морски маршрут към най-популярните туристически дестинации в островите, които биха спрели туристите от преминаване през резервата Jarawa. Въпреки ангажимента на властите да гарантират, че всички туристи ще трябва да използват морския маршрут, много малко го правят, а пазарът на сафарита по пътя процъфтява. Компанията Tropical Andamans твърди, че заливът на Jarawa е сам по себе си самотна планета - това е жилището на най-старите племена, намиращи се в тези острови, племената, известни като Ярауа, са отдалечени от цивилизования свят, те са чудото на съвременния свят, защото се хранят със сурови прасета, плодове и зеленчуци. Черни кожи и червени очи ще ви оставят заслепени, ако се случи да ги срещнете.


Активистите сега са загрижени за бъдещето на остров Северен Сентинел, заобиколен от вода с цвят на сапфир, пръстен от потопени коралови рифове и напълно покрит с дебела мангрова джунгла, която завършва с пусти бели плажове. Този изпъстрен рай, далече от цялата цивилизация, е обвит в повече загадки, отколкото всеки научно-фантастичен филм.


С плановете за разширяване на туризма на островите Андаман бъдещето на този неизследван регион е несигурно, заради разрушителния контакт между туристите и членовете на племето. Двама бракониери също лежат в плитки гробове, след като нахлуха на острова на застрашеното от изчезване племе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и