29.10.2018 15:22

Звезден спектакъл и бални танци в хотел Маринела

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Благодарение на MARS ARMOR и семейство Ташкови, с подкрепата на Victoria Group и Първа инвестиционна банка - Fibank, за втори път в България се проведе фестивал на балните танци на световно ниво. През изминалия уикенд, зала E.F.E. на хотел „Маринела“ се превърна в блестяща бална зала, в която танцуваха майсторски двойки по състезателни и бални танци от 12 държави - Англия, Германия,Франция,  Италия, Русия, Украйна, Румъния,  Гърция, Кипър, Израел, Полша и България. Те се състезаваха за спечелването на  шампионските звания в латино-американските и стандартните танци на четвъртото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци  - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018, организиран от БПТА. 


   В състезанията взеха участие над 200 танцови двойки , които с прекрасните си изпълнения, в продължение на два дни, предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза  четвъртата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България официални гости на фестивала бяха световните суперзвезди на латиноамериканските танци – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски,  Англия - световни шампиони за професионалисти. По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение в шоу програмата остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти. Всички участници във фестивала получиха сребърни гривни за късмет от магазини за бижута SSG, подаръци от : подъръчни комплекти Kadiffe от фирма МАГАМА, шоколадови статуетки от Сладкарници ТЕА, козметични продекти от РЕФАН, а призьорите в категориите – уникални сребърни бижута от SSG и луксозни шалове от Jermandre Luxury Scarves. Блестящите танцови двойки от цял свят се носеха над професионалния дансинг, осигурен от Паркетен стил. Освен с умения, сценични костюми, участниците впечатляваха и с артистични прически и грим, подготвени от професионалистите от салон МАГАМА.


   Welcome drink с нежния вкус на обичаното в цял свят шампанско Cloudem, посрещна звездната публика. Гостите на бала се наслаждаваха на здравословното меню изготвено от Биляна Йотовска, съвместно с главният готвач на хотел „Маринела“ – Петър Николов. Съвършеният десерт бе изработен от Сладкарници Теа.  Отбраните вина за вечерята, бяха специална селекция Umami, а всички в залата разхлаждаха страстите с Бяла вода от недрата на Рила. Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от неговия Генерален Секретар – г-н  Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.  В  ЛАТ своята четвърта  поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал  – Петър Даскалов – Зия Джейм  (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.  В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Англия – Glen Richard Boyce - Caroly Janes, които са и тазгодишните финалисти  в световния Блекпулски фестивал при младежите до 21 г. Ето и самите резултати:

СВЕТОВНА КУПА ПО ЛАТИНО-АМЕРИКАНСКИ ТАНЦИ, ФИНАЛ, WDC AL WORLD CUP CHAMPIONSHIP, (Латино-американски танци)

1.      Petar Daskalov - Zia James (ENGLAND)

2.      Zugan Oleg - Mazulevich Elizaveta (UKRAINE)

3.      Jason Cicard - Regina Klyaynfelder  (FRANCE)

4.      Glen Richard Boyce - Caroly Janes  (ENGLAND)

5.      Wiercioch Mateusz - Magdalena Bandelewicz  (POLAND)

6.      Andreas Ioannou - Martha Birli (GREECE)

ФИНАЛ, WDC AL SOFIA OPEN BALLROOM CHAMPIONSHIP  (Стандартни танци)

1.      Glen Richard Boyce - Caroly Janes (ENGLAND)

2.      Maxym Savytsky - Polina Ryabovil (UKRAINE)

3.      Hristo Hristov - Pavlina Tsoncheva (BULGARIA)

4.      Viktor Dimitrov - Sofia Petkova (BULGARIA)

5.      Daniel Andreev - Zara Nikolova (BULGARIA)

6.      Wolfgang Jammer - Sandra Baccaro (GERMANY)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха  танцовите двойки: Lyubomir Yakimov - Valentina Markova (BULGARIA) и Vasil Pavlov - Tanya Baltova (BULGARIA), класирали се на 10-то и 11-то място. Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна  рекорд – над  50 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др. Фестивалната програма завърши с  Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет -  г-н Ханес Емрих, както  и световните шампиони за професионалисти – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски, съдиите Барбара Маккол – Стопфорд и Маурицио Весково.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!