15.10.2018 16:20

Световна купа по латино-американски танци стартира в Маринела

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


      Българските състезатели и почитателите на изкуството на балните танци имат възможност да открият новия танцов сезон с вълнуващо събитие Sofia Open Dance Festival - The Art of Ballroom Dancing. Четвъртото издание на престижния международен форум ще се проведе на 27-ми и 28-ми Октомври 2018 г. в зала ЕФЕ на хотел Маринела в София.

 Организаторите на фестивала - БПТА и Марс Армор, със съдействието на Виктория Груп – превърнаха София в приоритетна и притегателна дестинация от международния танцов календар, като тази година за първи път България ще домакинства и Световната купа по латино-американски танци. Над 100 двойки от 14 държави ще демонстрират своето високо майсторство в състезателните и бални танци, като си оспорват шампионските титли пред публика от цял свят. Наситената състезателна програма на Sofia Open Dance Festival е съпътствана от богат набор културно-образователни събития. Акцентът е танцовото шоу на суперзвездите Майкъл Малитовски и Джоана Люис, Англия. Двойката е двукратен световен шампион по латино-американски танци за професионалисти и осемкратен победител в най-престижния фестивал по бални танци в света – Блекпул, Англия. Демонстрацията им е част от Гала вечерта и финалите на Световната купа латино-американски танци и Шампионата по бални танци на 27 Октомври, в която пред ентусиазираната публика ще се представят със своите майсторски танцови изпълнения и призьорите от шампионатите във всички възрастови групи, определени от престижното съдийско жури в състав: Ханес Емрих, Генерален секретар на Световния Танцов Съвет, и легендите на танца Барбара МакКол, Маурицио Весково и Сергей Рюпин – Русия. Титулуваните съдии и звездната гост-двойка ще водят и майсторски класове и семинари в рамките на образователната програма на фестивала на 28 Октомври.


Sofia Open Dance Festival е празник на изкуството на балните танци. Единствен по своята демократичност, фестивалът е отворен и достъпен за танцьори от всички възрастови групи, форми на обучение и клубна принадлежност. За краткото си съществуване Sofia Open Dance Festival се наложи като културно-развлекателен и образователен форум с голямо международно участие и широк обществен отзвук, в който танцьори от цял свят се съревновават за престижни отличия пред авторитетно професионално жури на Световния Танцов Съвет. Най-малките участници получават шанс да се мотивират и учат от най-добрите сред неповторимата атмосфера на елегантност и вдъхновение, докато любителите на танцовото изкуство в публиката се наслаждават на едни от най-красивите и майсторски изпълнения в света на състезателните бални и латино-американски танци.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се