Свързани новини

18.09.2018 17:09

Разследват Миню Стайков за злоупотреба с евросредства

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства. Това стана ясно от думите на заместник-ръководителя на специализираната прокуратура Димитър Петров, предаде БНР.


По време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, на което се решава за постоянния арест на Стайков и другите двама задържани по аферата "Карнобат", от прокуратурата цитираха показания на деветима свидетели, чиито родители работели във фирмите на Миню Стайков и са кандидатствали за пари по европейската програма "Млад фермер":


“Той е използвал лица, които са до 28 години, каквото е изискването за участието в тази програма, да регистрират себе си като еднолични търговци, които да  участват в програмата, по която отпускат средства. Към момента сме установили, че към седем милиона лева са усвоените средства по програмата, и съответно така наречените обратни писма, с които те обявяват, че придобитите от тях  суми ще бъдат предадени на господин Стайков“,  поясни прокурор Димитър Петров.


Дали Стайков и останалите двама задържани ще останат за постоянно в ареста ще стане ясно в 19 часа.


По-рано  Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, заради шест тома нови доказателства, които имат решаваща роля за оставането за постоянно в ареста на Миню Стайков, съпругът на сестра му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат.


Според представителите на държавното обвинение тези доказателства трябва да убедят съда, че на свобода тримата могат да извършат нови престъпления.


Затова и тримата спецсъдии дадоха почивка до ранния следобед, за да могат - и те, и адвокатите на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари от цигари без бандерол, да се запознаят с новите доказателства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на