14.09.2018 16:17

13 млади таланти в класа на Райна Кабаиванска

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осемнадесетият международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, стартира от днес в Софийската опера и балет. След прослушване на 59 кандидати от 21 страни Кабаиванска избра 13 млади таланти (10 активни участници и 3-ма курсисти), с които ще работи за усъвършенстване на вокалната им техника и артистична интерпретация. Сред тях са българките Александрина Михайлова (20, сопран) и Йоана Кадийска(30, мецосопран), както и идващата от Русия, но родена и израснала в България Мария Николова (21, сопран).Най-младият курсист е ЙоанисЛазопулос (17, баритон) от Гърция. Давиде Риу от Корея и РейналдоДроз от Венецуела, които развълнуваха до сълзи българската публика през юни с концерта „Тенорите на Райна Кабаиванска“ в зала „България“, също са част от майсторския клас. В международния състав участватсъщо млади оперни певци от Италия, Турция, Франция.  


Най-добрите от младите дарования ще вземат участиев заключителнияГалаконцертв Софийска опера и балет на 29-и септември от 19ч., когато Райна Кабаиванска ще обяви и стипендиите от своя дарителски фонд в Нов български университет. Традиционни партньори на фонда са Софийската община, „Фантастико“, Фондация „Америка за България“, както и частни лица и организации.


Втори Галаконцерт, по покана на Община Бургас, ще се състои в деня на музиката -1-ви октомври от 19 ч. в залата на бургаската опера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.