10.09.2018 14:37

Избраха 19-годишната Бояна Ацева за Царица на виното

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” бе домакин на празниците, свързани с началото на гроздобера На пищно събитие, с което бе отпразнувано началото на беритбата на грозде бе избрана вестителката на плодородието и добрия урожай. Празникът започна с изпълнение на състава за автентичен фолклор „Гергьовска китка” при Народно читалище „Васил Левски 1900” от с.Войнягово, създаден през 1957г. Те се представиха в традиционни носии, на повече от 150 години.


Виното – плод на знание и опит, направено с любов и дръзновение, оставено в дар от траките беше на почит в този ден, в който от антични времена дедите ни празнуват плодовете на лозята бе в центъра на празниците, отбелязани в Старосел. За да уважи празника на виното и плодородието, специално от близкото населено място - Стрелча, пристигна кметът Стойно Чачов в компанията на красивата си съпруга Дони Чачова, която почете празника, като се премени в Северняшка народна носия. В рамките на събитието, седемте претендентки за титлата Царица на виното се представиха в три кръга. В първи кръг те обраха овациите на публиката в Храма на виното, където гости и посетители на събитието се насладиха на спектакъл, съчетаващ по атрактивен начин автентичната обстановка на храма с феерия от музика, светлина и танц. Във впечатляващ мултимедиен 3D филм, пред гостите оживя древната „Легенда за лозата“. Видео-разказът разкри пътя на Бога на виното – Дионис до земята на плодородието. Музиката във филма е дело на формацията за етно-фюжън Булгара. Във втория тур девойките дефилираха пред публика и гости в автентични носии от Добруджа, Родопите, Пиринска, Тракийска, Северняшка, Странджанска и Шопска области. Появата на всяка от тях бе предшествана от артистично представяне на всяка област със съответния народен танц, в изпълнение на танцова формация „Етноритъм”. Третият кръг бе посветен на модерното звучене на фолклора, като израз на съхранените традиции, запазили нашата идентичност до днешни дни. Претендентките за титлата се представиха в рокли с марка МЕМЕ МОРЕ, вдъхновени от любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и етнографското ни наследство. Косите на всички кандидатки за Царица на виното, бяха стилизирани от топ-стилиста на Christian Of Roma Емилия Балталиева. За лице на марката бе избрана 18-годишната Соня Цветанова. Соня получи козметичен комплект за коса, а на всички участнички в конкурса бе подарен последният брой на фризьорската библия – сп. YOU. Красотата и финеса на чаровната седморка затрудни работата на журито.


Председателят на комисията Евгения Калканджиева и членовете Ива Екимова – ПР експерт, най-успешният млад рали състезател Григор Григоров, художникът Георги Попов и Таня Стоилова - представител на Christian Of Roma, единодушно се спряха на 19 годишната Бояна Ацева. Бояна е на 19 години, завършила е езикова гимназия, а в момента учи право в НБУ. Стройната си фигура поддържа с класически балет. Управителят на Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” Теодора Тренева, връчи лентата и венеца символ на плодородието и гроздобера на победителката. Водещата Мария Сапунджиева, дирижира спектакъла посветен на плодородието, а в самия му финал новата Царица на виното, закичена с венец, заплетен от първата лозова клонка, зарязана от Трифон Зарезан, оплетена с омайни билки, брани рано в зори по Еньовден, свежи есени цветя и плодове намачка гроздето в автентична каменна вана, намираща се в сърцето на комплекса. В празника участие взе и групата за модерни интерпретации на известни фолклорни песни „Арт Войс Център“. Съпътстващите събития бяха посветени на изобилието в региона. Био-базар, алея на занаятите, конкурс за най-добра обредна питка и представяне на традиционни народни носии от Добруджа, Родопите, Пирински, Тракийски и Шопски региони, бяха само част от честванията на древния култ към виното и бог Дионис.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак