09.08.2018 13:08

София 2018 представи фотоизложбата София на едно колело

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Европейска столица на спорта представи самостоятелната Фотоизложба на Гео Калев под наслов „София на Едно Колело“. 30-те фотоса са запечатали уникални моменти от навлизането на този нов спорт в България.


„Една история за едно колело с което можеш да обиколиш Земята. Едно колело което променя и дава криле. Колело което нарекохме - Юнисайкъл, защото буквата "Ю" прилича толкова много на колелото Ю=YOU,“ казва авторът на фотосите.


„Това е история за едно момиче Галина Рьом Рожбек, което преобръща света и поглежда от другия край, балансира и използва колело за игра, спорт, за социален инструмент, за всекидневно придвижване. Учи хората как да намерят своя баланс,“ твърди още Калев.


Галина е световен шампион по юнисайкъл в няколко дисциплини и самата представи спиращи дъха изпълнения по време на Откриването на


фотоизложбата пред Фонтаните в Градската градина срещу Народния театър. На семплата церемония присъстваше  Анатоли Илиев – организационен секретар на София 2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPE, който поздрави присъстващите и пожела успех на пионерите в навлизането на този нов спорт у нас. Илиев изтъкна важността на подобни инициативи, които кореспондират с приоритетите на Столична община в популяризирането на спорта, на здравословния и екологичен начин на живот.


Юнисайкъл е бързо развиващ се спорт и София Юнисайкъл Клуб е нова възможност за преодоляване на гравитацията и балансиране върху една


точка за предвиждане и скокове и трикове. Наскоро бе поставен и световен рекорд с обикалянето на целия свят на едно колело.


Изложбата можете да видите до 20 август 2018 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева