Свързани новини

24.07.2018 14:37

Японците "изчезват", докато гледат към секс куклите

Видян 3382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Докато раждаемостта в Япония спадна миналата година под 1 млн. души, расте популярността на секс куклите сред самотните хора.


 Въпросът е поставен в центъра на документалния филм Substitutes, в който експертите предупреждават, че играчките подхранват самотата и отчуждаването сред нацията. Хората са все по-малко заинтересовани от човешките взаимоотношения и създаването на потомство, превръщайки японците в "застрашен вид".


Специалистите твърдят, че в Япония се продават ежегодно до 2000 кукли, всяка с подвижни пръсти, глава и гениталии. За Нобуро Танака предимството да притежаваш куклата ($3,750 долара) е липсата на очакване. "Това е невероятно усещане. Това е кукла, но имате чувството, че е наистина жива ", сподели Танака пред RT. "Когато обичаш жена, може да има проблеми. С куклата няма значение".


Експертите посочват данни за намаляване на раждаемостта в районите, където има нарастване на продажбите на секс кукли. За Канако Амано, експерт по демография в NLI Research Institute в Токио, играчките представляват екзистенциална заплаха за бъдещето на страна, в която населението се очаква да намалее с 1/3 през следващите 30 години.


 "Най-големият проблем в Япония е спадът в раждаемостта и населението. Това се нарича национално бедствие ", посочва  Амано. "Японците са на кръстопът, изправени пред опасността от изчезване. Ние сме застрашен вид. "


Самотата сред възрастните хора изглежда е основният двигател на ръста на продажбите на кукли в Япония. Мору си купува след смъртта на съпругата си. "В сърцето ми имаше празнота", сподели той пред екипа на документалния филм, посочвайки редицата кукли, разположени на дивана му. "Когато ги срещнах, животът ми стана неразривно свързан с тях. Тъй като тези момичета се появиха в дома ми и благодарение на тях, вече не съм се чувствам толкова самотен ... "


Мору редовно се събира със своя приятел Кероу, собственик на близо 20 кукли, за разходки до парка. Те поставят двете изкуствени дами една до друга на пейките, правят си снимки и се шегуват за човешките качества на неодушевените си партньори, отбелязвайки колко напрегнати или нервни изглеждат.


Куклите не се използват само от възрастни хора. Хитоду, млад модел, популярна сред тийнейджъри в Япония, обожава куклата си Масиро и казва, че няма желание да живее с мъже.


"Масиро не е приятел, член на семейството или любим човек. Тя е създание, което приема моята любов ", каза тя.


Експертът по демография Амано вярва, че статистиката предлага зашеметяващо вникване в проблема, пред който са изправени японците. Все повече жени и мъже не сключват брак в Япония. "Това е най-точното и надеждно изследване на нацията ", посочва тя.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог