25.05.2018 11:20

Захари Бахаров спечели Аскеер за Чамкория

Видян 2425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Захари Бахаров спечели "Аскеер" - след "Икар"- а, за водеща мъжка роля за моноспектакъла "Чамкория" по романа на Милен Русков, постановка на Явор Гърдев в Театър 199 "Валентин Стойчев". "NеоДачници" по Максим Горки на Иван Пантелеев в Народния театър взе две статуетки "Аскеер" - за най-добро представление и за режисура. По традиция престижните награди бяха връчени на официална церемония в Театъра на Българската армия, съобщава БНТ.


Мария Стефанова увенча с "Аскеер" за водеща женска роля завръщането си след 25 г. на сцената на Народния театър "Иван Вазов" - в постановката "Три високи жени" от Едуард Олби на Стефан Спасов. Тя благодари на екипа на спектакъла и на Народния театър. "Поклон на прекрасната публика и нека да пребъде българският театър", каза още Мария Стефанова.


При поддържащите роли победителите са в постановки на Бина Харалампиева - Ана Пападопулу за "Лисичета" от Лилиан Хелман в Народния театър и Малин Кръстев за "Зимата на нашето недоволство" по романа на Джон Стайнбек в Малък градски театър "Зад канала".


На "Аскеер - 2018" "изгря звездата" на Веселин Петров - за ролите му в "Кралят eлен" по Карло Гоци на Анастасия Събева в Театър "Азарян" в НДК.


Марина Райчинова заслужи статуетката на Георги Чапкънов за сценография - за "Франкенщайн" от Ник Диър на Стайко Мурджев в Театър "София". За музиката в представлението "Аскеер" получи Петър Дундаков.


За костюмография беше отличена Нина Пашова за два спектакъла в Народния театър - "Калигула" от Албер Камю на Диана Добрева и "Три високи жени".


Оля Стоянова взе наградата за съвременна българска драматургия за пиесата си "Цветът на дълбоките води".


"Хайдути много, воеводи няма", коментира във видеоклипа, с който беше представен, Васил Михайлов, удостоен с голямата награда "Аскеер - 2018" за цялостен принос към театралното изкуство. "С радост бих отстъпил място на младите, но, докато започнат да играят войводи, трябва да изиграят много четници", каза още актьорът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а