21.05.2018 16:05

Модната индустрия подкрепя младежи в неравностойно положение

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2018 година благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на Президентската институция поставя специален акцент върху възможностите за професионално обучение на младежи в неравностойно положение. Академията за мода и Консултантска къща „От игла доконец“ подкрепят кампанията в сферата на модната индустрияи модния бизнес, като организират и координират включването на представители на професионални организации от бранша, дизайнери и модни къщи. Вече шест български фирми потвърдиха готовността си да осигурят обучение свъзможност за работа на младежи в неравностойно положение.


„Агресия“, „ДесизоМони“,„Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова, „МезонСант-Ерем“ с дизайнер Габриела Колева, дизайнерът Христо Чучев и „АкселХарди“ са първите, които ще подкрепят благотворителната инициатива. Те ще дадат възможност на младежи да преминат обучение за придобиване на шивашки умения с перспектива за професионална реализация в градовете: София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Асеновград, Костенец и Полски Тръмбеш.В инициативата са включени общо 124 младежи от випуск 2017/2018 г. като за 54 от тях специалистите от Бюрата по трудатърсят подходяща форма на заетост. Някои от младежите са завършили средното си образование в гимназии с професионална насоченост и имат начална подготовка. Част от тях, които са изявили желание да се обучават именно в шивашката индустрия, са от Пловдив, Попово, Разград и Дупница. За младежите от тези градовепродължават да се търсятконкретни възможности за обучение и реализация.


Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и управител на „От игла до конец“, сподели: „Ние продължаваме нашата дългогодишна традиция да подпомагаме децата и младежите в неравностойно положение. Представителите на българския моден дизайн, на родната модна индустрия и предприемачество са хора с широки и добри сърца, и чувство за социална отговорност. Радостен съм, че те веднага откликнаха, а вярвам, че и в бъдеще ще е така, на идеята да подкрепят и сбъднат мечтите на абитуриентите, лишени от родителски грижи. Сигурен съм, че те ще допринесат за успеха на благородната президентска инициатива“.


Традиционният абитуриентскибалзамладежи в неравностойноположение, който е частотблаготворителнатаинициатива „Подкрепиеднамечта”, ще се състои на 30 май 2018 година и негов домакин щебъде президентътРуменРадев. Президентскатаинституцияпродължава да набирадарениязаинициативата. Финансовата подкрепа е предназначена както за организацията на балната вечер, така и за еднократни стипендии за младежите, които ще продължат образованието си във висше училище.


Организациите, фирмите и гражданите, коитоиматжеланиедаподпомогнатблаготворителнатаинициатива „Подкрепиеднамечта”, могатдагонаправятсъссредствапобанковатасметка на Администрацията на президента:


IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01


BIC BNBGBGSD


Банка БНБ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,