24.09.2008 10:25

С хубава фигура и след 40-те

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирите десетилетия живот водят до промени в тялото. Какви са те?


Времето се прицелва първо в сърцето, от там и в кръвообращението. Според някои проучвания в Германия смъртните случаи при сърдечно-съдови заболявания ще намалеят с 6 500 годишно, ако половината от мъжете на възраст от 40 до 69 години, които са със слаба двигателна активност, започнат да се движат редовно. Спор няма - спортът удължава живота, при това гарантира по-добро здраве.


Другата „червена точка“ са хормоните. Тренировките изравняват хормоналният баланс, който започва все по-силно да се колебае. Редовни физически упражнения могат да върнат хормоналната възраст с 10-20 години назад.


Следват костите. Жените губят през живота си средно от 30 до 40 процента от костната си маса, а при мъжете процентът варира между 20 и 30. При спортуващите костната маса се разгражда по-бавно. Това води до предотвратяване на остеопорозата, която застига много от представителките на слабия пол в годините на климактериума и впоследствие.


И, разбира се - теглото. При 40-годишните запазването на желаното тегло вече не е толкова лесно. Тренировките трябва да акцентират върху укрепване на мускулите и стречинга с цел постигане на по-голяма подвижност и по-добра стойка. Мазнини се изгарят най-добре при по-слаби натоварвания, но на висока скорост. Вредно е да се тренира прекалено дълго или прекалено кратко. Важно е да се спортува по няколко пъти дневно -дори да е само по половин час. Именно при такъв режим тялото свиква да си набавя енергия все повече и повече от депата с мазнини вместо от лесно достъпните въглехидратни запаси. Хора, които за първи път се занимават с бягане, за половин час изгарят първоначално само по 10 г мазнина, но след три месеца количеството нараства трикратно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата