Свързани новини

27.02.2009 16:39

България ще има електронен правен портал

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината България трябва да има работещ електронен правен портал, съобщи в Брюксел министърът на правосъдието Меглена Тачева след края на заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи.


До края на годината България трябва да разшири и използването на видеоконферентна връзка по време на съдебни процеси. Възможно е Европейският съюз да създаде целеви проект за финансиране на всички държави за купуването на техника за видеоконферента връзка. В последната година и половина в България подобен метод е бил използван едва три пъти, като техниката е била предоставена от други държави. Ако се въведе този метод, то това ще улесни много съдилищата, а и ще спести пари.
До края на годината България трябва да има и поне отчасти работещ електронен правен портал. Той ще бъде достъпен за всички и ще предоставя различна информация. Вече е готов съответният вариант на търговския регистър, готов е и регистърът на осъдените лица, но достъпът до него ще бъде ограничен. Тепърва предстои да се попълват имотния и кадастралния регистри.„В бъдеще всеки ще може да провери от собствения си компютър данни за интересуващ го имот. Ще имате възможност, стоейки в офиса да направите проверка на един имот дали е ипотекиран, продаван, от кого е продаван, на каква сума. Скоро ще има електронен регистър на пълномощните, с които се прехвърлят недвижими имоти”, каза министър Тачева. Електронният правен портал трябва да започне работа до 2013 година. Информацията е на ДАРИК радио и агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако