20.04.2018 11:57

Nothing Compares 2 U: Тайните на оригиналния запис на Принс

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Преди 34 години, когато Пол Питърсън беше певец във Фемили, бандата на Принс се събира в къщата на майка му в Минеаполис. Тогава Пол получава касета, съдържаща песента Nothing Compares 2 U (Нищо не може да се сравни с теб), която трябва да научи за албума на групата.


"Казаха ми, че трябва да вляза в емоциите на Принс", спомня си певецът. "Помислих за едно момиче от гимназията на име Джули, което ми разби сърцето", сподели той за усещането си, когато за първи път вижда текста. Записът на песента на Принс остава неиздаден. Версията на Фемили остава едва чута, докато революцията на Шинийд О'Конър от 1990 г. позволи на света да чуе онова, което сега е признато за една от най-великите песни на Принс.

 "През лятото на 1984 г. той работеше в собствена звукозаписна утопия - студиото Paisley Park. Тогава имаше връзка със Сузана Мелвин, която може да бъде чута на подкрепящи вокали в песента. "Беше ясно, че тя става все по-важна сред останалите момичета, които е имал," сподели бившият звуков инженер в екипа на Принс Сюзан Роджърс, пише The Guardian.

  "Едновременно с това младата му икономка Санди Сципиони трябваше да напусне изведнъж, за да бъде със семейството си, защото баща й умря от сърдечен удар. Санди избяга от живота на Принс. Той продължаваше да пита: "Кога се връща Санди?"

Един ден той влиза в стая с тетрадка и в рамките на един час се появява с текста на Nothing Compares 2 U. Роджърс, която е свидетел на много такива изблици на творчество, си спомня: "Песента излезе като кихане".

"Той не живееше с никого, но беше млад мъж, който пишеше за домашен уют. "Всички цветя, които засади в задния ми двор, повехнаха и умряха" ... това би могло да бъде Санди, която е засадила тези цветя", смята  Роджърс.

"И знам, че животът с мене скъпа е понякога труден, но съм готов да опитам отново ..." - Той нямаше романтична връзка със Санди. Това не е болезненото "Помогни ми, скъпа". Това е: "Ти изчезна и ми липсваш", което вероятно е причината, поради която се чувстваше комфортно, когато даде песента на Фемили", твърди Роджърс. "Той пусна текста въз основа на това, което той искаше да знаем за него, което е чудесно", добавя още тя.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни