15.06.2017 11:46

Почина големият руски актьор Алексей Баталов

Видян 2757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният артист на СССР Алексей Баталов почина в Москва на 89-годишна възраст, съобщи РИА „Новости“. От семейството на актьора потвърдиха кончината му.


Съпругата на Баталов разказа, че през януари съпругът й счупил бедро и прекарал два месеца в болница, след което бил преместен в рехабилитационен център.


"Умpя тиxо, в cъня cи. Вечерта заспа и повече не се събуди“, разказва неговият близък приятел Владимир Иванов пред „Комсомолская правда“. Предния ден – на 14 юни, при него е идвал свещеник, за да го изповяда.


„Отиват си хората, които прославиха руската кинематография. Това е много голяма загуба за киното. Той беше човек, който не изигра нито една лоша роля“, коментира кинорежисьорът и зам.-председател на комисията по култура в Руската дума Владимир Бортко.


Баталов е един от най-популярните съветски и руски артисти. Роден е през 1928 г. в театрално семейство. В киното дебютира през 1944 г., а през 1950-та завършва МХАТ. Актьорът се е снимал в над 40 филма, като една от най-знаменитите му роли е на Гоша в „Москва не вярва на сълзи“ – последният съветски филм, награден с „Оскар“.


Но за руснаците и за всички, които помнят и харесват съветското кино, емблематични остават изпълненията му в „Летят жерави“, „Дамата с кученцето“, „Девет дни от една година“, „Тримата шишковци“, „Живият труп“, „Бяг“, „Звезда на пленителното щастие“ и др.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали