10.05.2017 12:30

Родна арт дизайнерка вдъхновява с картини от вълна

Видян 1929 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дили Бозаджиева, позната в арт средите като Dilly Bozz, събра приятели, колеги и медии по повод откриването на първата си самостоятелна изложба, която е нарекла „Отражение“ на една от любимите си картини. Арт дизайнерката лично посрещна почитателите на това уникално и автентично изкуство в залата на Национален Дарителски Фонд „13века България“ в столичния квартал „Лозенец“. Гостите се насладиха и разгледаха 14 от творбите на талантливата художничка. Вдъхновение авторката е черпела от природата, а част от идеите й са плод на нейното въображение. Всяка една картина от вълна е индивидуална и уникална сама по себе си. "С времето открих, че най-чистите и естетични комбинации се използват, когато с вълната се използват тъкани от естествени влакна като коприна, лен и памук", заяви дизайнерката по време на откриването. Сред гостите се откроиха актрисата и певица Ралица Ковачева-Бежан, легендарната режисьорка от БНТ Нушка Григорова, известния режисьор и продуцент на документални филми Смилен Савов, депутата Петър Витанов, екс тв водеща Нели Ангелова, адвокат Биляна Тончева, бившия директор на Предавания за чужбина в БНР Милен Белчев, журналистката и писател Магдалена Гигова, модната блогърка Милена Витанова и много други. По време на откриването на изложбата, възпитаниците от Школата по пиано на г-жа Албена Станчева изненадоха всички присъстващи със специален концерт.


Запазената марка на художника и дизайнер Дили Бозаджиева е рисуването с мериносова вълна. Тя е завършила рисувателна паралелка в хуманитарна гимназия, а по-късно защитава магистърска степен по моден дизайн. Повече от 10 години Дили реализира проектите си използвайки приложното изкуство и най-вече фантазията си. Авторката харесва естествените материали и обича да твори с тях, както и ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце. Преди години се вдъхновява от една баба и работата й с вълна. Остава впечатлена и решава да създаде свои авторски произведения, като им придаде съвременен и актуален вид. Магията, наречена плъстене е нещото, което преоткрива всеки път с това невероятно изкуство. „Това поприще ме вълнува изцяло и аз отдадох сърцето си на заниманията с изкуство, независимо дали правя картини, модни дрехи, аксесоари или други художествени произведения. В началото започнах с изготвянето на дамски тоалети и булчински рокли. С течение на времето открих вълната и работата с художествения текстил, което за мен беше първоначално докосване до стар занаят, позабравен през вековете. Желанието ми е чрез своите произведения да го възстановя и запазя“, споделя Дили пред портала за култура не/Формално. Dilly Bozz смята да реализира и ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки. Дизайнерката има амбиция да представи своята нова линия на международната модна сцена. Изложбата „Отражение“ с картините от вълна на Дили Бозаджиева ще остане експонирана в Национален Дарителски Фонд „13века България“ до 1 юни т.г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и