01/03
21.12.2016 10:20

Народният театър събра звезди от миналото си на Коледна среща

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездни имена от сцената на Народния театър „Иван Вазов”, чийто имена и съдби са свързани с историята на театъра, ще си дадат среща този петък по покана на директора Мариус Донкин. На 23 декември, в навечерието на Бъдни Вечер и Рождество Христово, емблематични и любими на поколения зрители актьори ще се съберат, за да си припомнят незабравимите мигове и срещи с публиката. Срещата е под надслов „Поколения и приемственост” и ще се състои на Камерна сцена от 18:00 часа. Входът за всички, които искат да се докоснат до безценните им спомени, е свободен.


 


Сред хората, с които публиката ще има възможност да се срещне, са Виолета Гиндева, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Жоржета Чакърова, Йорданка Кузманова, Адриана Андреева, Антония Каракостова – драматург, Росица Данаилова, Николина Томанова, Ванча Дойчева, Никола Петков, Асен Шопов, Николай Николаев - бате Николай, Борис Луканов, Никола Антикаджиев, Сашка Маринова и Румяна Василева.


 


Артистите сами ще решат как да протече срещата, като някои от тях отсега са заявили желание да се качат отново на сцената със спомени и дори реплики и откъси от свои любими пиеси, или пък просто да открехнат вратата на тайните театралното изкуство, в чието създаване са участвали.


 


„Това, което тези хора са оставили в театъра, всички прекрасни моменти, които публиката помни, не бива да бъдат забравени. Те са национално богатство, от което можеш да черпиш познание и поука. Ще направя всичко възможно подобни срещи да се превърнат в една красива и полезна традиция”, каза директорът на театъра Мариус Донкин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби