Свързани новини

11.04.2016 15:45

България като Картаген

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Картаген трябва да бъде разрушен! Така казвал един римски сенатор във всяка своя реч. И речено – сторено, Картаген бил разрушен. Времето обаче не прощава – застроената на мястото на Картаген римска баня – огромна, на брега на морето – спа номер 1 в древния свят, казано по хотелиерски, днес също е разрушена.



Тези уводни думи ги пиша, защото с изявленията, че България била част от Турция, последвали думите на комшийския премиер, който също насред София ни нарече „Румелия” само преди 4 месеца, България прилича на влизаща в ролята на Картаген.
А какво да кажем за туризма? Миналата година имахме спад на руските туристи. Тази ще имаме ръст. Но това не е добра новина. Защото откъм Русия дойдоха данни – най-официално цитирани от туристическото ни аташе в Москва в документ – продаваме 11 дни ол-инклузив в Слънчев бряг с включен полет за 272 евро. Като сметне човек колко пари остават на хотелиера, ще достигне до нещо между 50 и 60, сиреч – по 5 евро на ден. Каква печалба от тези стотинки? Какъв ремонт ще се прави след „хуните”, които ще нахлуят, защото за тези пари интелектуалци и гъзари не идват – идват „селяните прости”?
Българският туризъм бизнес ли е?



Питам и отговор не чакам след участието на ресорния министър по CNN – похабено време, струващо много пари, в което светът не разбра нищо за България. Имали сме море и планини – имат ги в комбинация поне 100 от около 200 държави на тази планета.
Както се казваше в рекламата: „...то трябва и акъл”.



Борис Ангелов









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп