28.10.2015 10:57

Естрадната легенда Карел Гот влезе в болница

Видян 3136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Звездата на чехословашката и чешката естрада Карел Гот бе откаран в болница във вторник вечерта, съобщи негова представителка.


 76-годишният "крал на чешката поп музика" отмени всички предстоящи концерти и помоли медиите да проявят "човечност, уважение и порядъчност". Представителката на певеца не съобщи подробности за състоянието на здравето му. Лекар кардиолог съобщи за местните медии, че Гот е в кардиологична клиника. Според чешките информационни средства в последно време Карел Гот е бил наблюдаван от лекарите заради проблеми със сърдечния ритъм, съобщава ТАСС. Гот е роден на 14 юли 1939 година в Пилзен. През 1960 г. учи оперно пеене в Пражката консерватория.


 Бил е почетен гост на Златния Орфей през 1974 и 1986 година. През 1990 година решава да прекрати кариерата си, но по-късно продължава да работи над нови албуми и да изнася концерти. Има 2 пораснали дъщери от различни връзки и 2 малки дъщери от последната си съпругата си, за която се жени през 2008. Гот има 150 дългосвирещи плочи (албуми, записани на грамофонни плочи, бел.ред. ) излезли в бившите социалистически страни и в други държави. 38 пъти Карел Гот е носител на най-високото отличие за чехословашки и чешки изпълнители Златния славей.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей