05.09.2008 12:14

Вдовиците: Силвия Панагонова

Видян 21946 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силвия Панагонова е вдовицата на убития легендарен бос на СИК Бай Миле. Тя е една от най-малко познатите (дори за вещите в софийските потайности) половинки на милионери. Дамата се занимава с бизнес, главно туроператорство, ресторантьорство, търговия, ако се съди по предмета на дейност на различните фирми, които фигурират в регистрите срещу нейното име.


Притежава по 50% от Интер Сив Къмпани ООД и Транстурист ООД, както и фирмата Фикс 21 ООД (за търговия на дребно). В Сити шик ООД си поделят собствеността със сестра й Ива. Двете са съуправителки в Паганова ЕООД и Смартрейд ООД. Половината от акциите в Глобал ООД са на Силвия, а останалите – на лихтенщайнската фирма Потбул Инвест Фаундейшън.


“Какво искате да ви кажа – че съм една нещастна вдовица с две деца и плача всеки ден? Че животът ми е свършил? Е, не. Няма да чуете това от мен. Много ни е тежко на всички, които през последните години преживяхме такива загуби. Мога само да ви кажа, че се боря и ще продължа докрай. Но не знам още колко ще издържа. Тежко ми е, а и има много хора, които са против мен и искат да ме видят съсипана”, казва Панаганова пред пресата преди време.


Определят като хладнокръвна и твърде самоуверена. Различава се от общоприетите норми за съпругите на този тип бизнесмени, които предпочитат тихото поведение и си позволяват да вилнеят само по време на шопинг в чуждестранни бутици.


Спечелила е Бай Миле с интелект. Тя не запълва времето си в безмислени разговори с приятелки, както правят повечето дами както преди, така и след отпадането на мъжете им от върховете на бизнеса. Не прекарва две-трети от деня си в процедури по разкрасяване. По-скоро може да бъде видяна в забързана крачка, с делово облекло, стиснала папка.


През 1999 г. е била кандидат за общински съветник от коалиция Обединение за царя на забравените вече монархисти. Това обаче не й помага да влезе в листите на НДСВ две години по-късно, когато партията на Симеон взема властта с пълно мнозинство.


В същата година има атентат срещу мъжа й в столичния квартал Изток. Тогава Милчо Бонев оцелява и се скрива за известно време в Сърбия. Известно е, че той е връзката на нашия бизнес с комшиите. Поддържа много контакти в Белград.


При второто покушение обаче прошка няма. Престъплението е дръзко, посред бял ден, на негов терен – в заведение, което се предполага, че е от орбитата на бизнеса му. И също като всички останали от този род и мащаб, остава неразкрито и до ден днешен.


В групировката не я обичат особено, клюкарят навремето източници, представящи се за близки до групировката СИК.


Силвия рядко поддържа връзки с останалите вдовици от нейния ранг. Веднъж попадна в обсега на в. Експрес, когато реагира бурно, усетила журналисти наблизо, докато се забавлява с Мая Илиева и нейните приятелки в модно софийско заведение.


От неодобрението към нея се усеща и завист: “С какво е повече от нас, та се държи по този начин?! Самочувствието й дразни”. Така злословили по неин адрес сикаджийски любовници и съпруги, които се чувствали част от “голямото семейство”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни