Свързани новини

24.03.2015 12:23

Анджелина си махна яйчниците

Видян 3283 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анджелина Джоли е в менопауза. На 39 години тя вече няма яйчници и фалопиеви тръби. Актрисата разкри, че се е подложила на дълго планираната ооферектомия миналата седмица, след като лекарите засекли признаци, че може да развие рак. Тя изпрати отворено писмо до "Ню Йорк Таймс", за да обясни решението си да се подложи на нелеката операция, 2 години след като махна гърдите си и ги замени с импланти, отново като превенция срещу рака. 


Интервенцията означава, че Джоли, която е майка на 6 деца, 3 от които осиновени, вече няма да може повече да ражда. Лекарите й казали, че напоследък се е увеличил броят на възплаителните процеси в тялото й, които, взети заедно, сочат за ранна фаза на рак. Тя носи гена BRCA1, което означава, че вероятността да развие онкологично заболяване е 87%.


Джоли е миналата сериозни изследвания със скенер, които засега не откриват нищо. Тестовете за тумори са отрицателни. Въпреки това тя избрала да премахне яйчниците и тръбите си.


„В моя случай, и източните и западните лекари, с които се срещнах, се съгласиха, че е най-добре да се оперирам и да си махна яйчниците и тръбите. Като последен носител на гена BRCA1, три жени от семейството ми са починали от рак. Лекарите ми казаха, че трябва да направя превантивна операция 10 години преди възрастта, на която са се появили първите симптоми на жените в моето семейство. Ракът на яйчниците на майка ми беше диагностициран на 49 години. Аз съм на 39", пише звездата.


„Въпреки хормоналните заместители, които приемам, сега съм в менопауза. Няма да мога да имам повече деца и очаквам някои физиологични промени. Но се чувствам спокойна независимо какво ще се случи, не защото съм силна, а защото това е част от живота. Няма от какво да се страхувам", споделя тя.


Тя казва още, че на децата й никога няма да им се наложи да казват: „Мама умря от рак на яйчниците". „Знанието е сила", завършва тя писмото си.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да