Свързани новини

13.01.2014 11:42

Леонардо ди Каприо и Дженифър Лоурънс грабнаха „Златен глобус“

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмите "12 години в робство" и "Американска схема" спечелиха главните отличия на 71-ата церемония по връчването на наградите за кино и телевизия "Златен глобус", с което затвърдиха водещите си позиции преди номинациите за наградите "Оскар" в четвъртък.


Филмът „12 години в робство“ спечели „Златен глобус“ за най-добра драма – най-високото отличие на годишните награди за кино и телевизия, връчвани от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, предаде Ройтерс.

В категорията за най-добра комедия или мюзикъл, отличието отиде при продукцията „Американска схема“. Филмът на режисьора Дейвид Ръсел с участието на Крисчън Бейл и Ейми Адамс разказва историята на измамници от 70-те години на 20 век, станали информатори на ФБР, които да му помогнат да хване политици, замесени в корупционна схема.

„Бруклин 9-9“ беше награден със „Златен глобус“ за най-добър комедиен сериал, а Алфонсо Куарон беше отличен за най-добър режисьор за филма „Гравитация“, съобщи Асошиейтед прес.

„Златен глобус“ за най-добър чуждоезичен филм спечели „Великата красота“ на режисьора Паоло Сорентино.

Матю Макконъхи и Джаред Лето бяха наградени за най-добър актьор в драматичен филм и най-добър поддържащ актьор за участието си във филма „Даласки клуб на клиентите“.

Кейт Бланшет пък стана най-добрата драматична актриса с ролята си във филма „Син жасмин“.

Леонардо ди Каприо спечели „Златен глобус“ за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си във „Вълкът от Уолстрийт“.

За най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал беше награден Майкъл Дъглас за ролята си в „Зад свещника“.„Златен глобус“ за най-добър актьор в комедиен сериал получи Анди Самбърг за ролята си в „Бруклин 9-9“.

Филмите „В обувките на Сатаната“ и „Зад свещника“ спечелиха „Златен глобус“ съответно за най-добър драматичен сериал и за най-добър минисериал, съобщи ИТАР-ТАСС.

Елизабет Мос беше удостоена със „Златен глобус“ за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал за ролята си във „Върхът на езерото“.

Брайън Кранстън получи „Златен глобус“ за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си във „В обувките на Сатаната“.

Ейми Адамс спечели „Златен глобус“ за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в „Американска схема“.

Робин Райт получи „Златен глобус“ за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в „Къща от карти“.

Първият „Златен глобус“ отиде пък в ръцете на Дженифър Лорънс. Актрисата взе отличието за най-добра поддържаща роля в „Американска схема“.

71-ата церемония по раздаването на наградите „Златен глобус“ се провежда в хотел „Бевърли хилтън“ в Лос Анджелис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.