Свързани новини

30.08.2013 16:48

Не дадоха Дачо на Италия без гаранции за връщане

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дачо отказа пред врачанския съд доброволно да се предаде на италианските власти.


На 9 септември врачанския окръжен съд ще решава окончателно дали да предаде Данаил Игнатов на италианските правосъдни власти. Председателстваният от Лидия Крумова тричленен съдебен състав ще поиска с писма до първоинстанционния съд в Милано и до министерството на правъсъдието в Италия гаранции, че след като известния като бившия на Софи Маринова Дачо бъде разпитан и изслушан там, ще бъде върнат до българската граница на техни разноски.


Дачо бе задържан в ареста на 21 август във Враца и според решението на софийския апелативен съд остава зад решетките на следствието заради опасността да се укрие. 29-годишният ром бе задържан с европейска заповед за арест по искане на съда в Милано, където се води предварително производство срещу организирана престъпна група за радпространение на наркотици в Италия и според следователите Данаил Игнатов е бил част от нея при престоя си в страната през 2010 г.


Пред съда представилия се безработен Дачо разказа, че наистина по това времее бил в Италия на гости на своята братовчедка Любка. Арестантът обясни още, че отищъл в Италия заради чичо си , който катастрофирал там и срещу него се е водело дело, а той го подкрепял. Въпросната Любка също била арестувана в Италия, но Дачо нямал представа защо и в какво я обвиняват. Данаил предположи, че го издирват и искат да го екстрадират, защото няколко пъти звънял от телефона на братовчедка си.


Запитан от съда, Дачо отказа да даде съгласието си доброволно да се предаде на италианските правосъдни власти, каквато възвожност е предвидена в нашия НК. Не съм извършвал нищо незаконно в Италия, нямам висящи дело в България и както се вижда от дадените ви справки не съм осъждан, каза той пред врачанския съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и