Свързани новини

25.06.2013 15:41

4 години без Майкъл Джексън

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майкъл Джексън си отиде на 25 юни, преди 4 години и остави след себе си куп хитове, много дългове и доста загадки около живота и смъртта си. Американските медии разкриват нови подробности за последните дни на певеца. Експерт по проблемите на съня от Харвард заяви, че Майкъл може да е страдал от тежко безсъние. Освен това специалистът предполага, че музикантът е бил един от малкото хора в света, прекарали 60 дни без нормален сън, пише Russia Today. Чарлс Чейзлър, учен от Харвардския медицински университет, професор и доктор по медицина, консултант на НАСА и ЦРУ по отношение на съня, сега се занимава със заведеното от семейство Джексън дело срещу компанията "AEG Live". Фирмата е организирала концертите на Майкъл Джексън в Лондон и му е наела личен лекар, Конрад Мъри, когото по-късно осъдиха на четири години за непредумишлено убийство на поп идола. Роднините на Майкъл Джексън подозират, че Мъри е действал по нареждане на мениджърите на  "AEG Live", предписвайки на певеца силното сънотворно пропофол, за да може да репетира без да спира.


Анализирайки показанията на продуцентите, хореографите, фризьорите и другите специалисти, които са били близо до певеца във времето преди смъртта му, Чейзлър стига до извода, че Джексън е страдал от сериозен недостиг на сън. Профополът дава усещане за бодрост, но лишава пациентите от фазата на дълбок сън, който е жизнено важен за поддържане на нормалното съществуване.


Липсата на т. нар. активен сън (парадоксален сън) дълго време води до появата на безпокойство, стигащо до параноя и депресия, забавяне на рефлексите и загуба на апетит. Ученият дава пример с изследвания с лабораторни мишки, които след като бъдат лишени от фазата на активен сън, умират в рамките на пет седмици.


Според лекаря дори и свърхдозата, която взима Майкъл Джексън на 25 юни 2009 г., да не го бе убила, безсънието щяло да го довърши макар и дни по-късно. Острата липса на сън се доказва и от многото симптоми, наблюдавани при певеца в последните месеци преди смъртта му - загуба на тегло, параноя, безпокойство, затруднения в поддържането на баланс и невъзможността Джексън да изпълнява прочутите си танцови стъпки, коментира още професорът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.