Свързани новини

06.05.2013 15:39

Жените погубиха Чочо Попйорданов

Видян 6252 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Запознах се с Чочо, когато той беше войник, а аз – първокласник. Беше 1983 г., а мястото на действието бе Боровец, станцията на Съюза на артистите. 8 години по-късно пак на Боровец, но в съседната станция на Радиото пак се засякохме на почивка. И цяла седмица от сутрин до вечер не престанахме да играем карти. Ние с него бяхме отбор, а срещу нас бяха тогавашната любима на Чочо – Нона Милева и симпатична дама от БАН. Голям майтап падаше покрай белота, но не за това ми е думата.
Нона беше не само красавица, което си е нормално за манекенка. Тя много поддържаше Чочо. По онова време той не беше национална звезда, а просто амбициозен млад артист, все още наричан Петър Попйорданов, както си е неговото име. За свой срам отначало дори не се сетих, че именно той играеше фаворитния ми герой от култовия филм Вчера – ученика Костов.
Чочо беше в сянката на яките момчета от излезлия в самия край на соца боксофис хит – Георги Стайков и Христо Шопов. Беше в сянката и на друг секссимвол, произведен редом с него във ВИТИЗ – Андрей Баташов.
След тази ваканция нещата му потръгнаха в шоубизнеса, особено пък щом Велко и Мамалев  го вкараха в Клуб НЛО, след като се разделиха с Поппандов.
Не му потръгнаха нещата обаче в личния живот. След Нона, той не намери покой и сродна душа. Не ми е ясно защо се раздели с Хилда Казасян, с която бяха като създадени един за друг -  деца от добри семейства на софийската бохема, артисти и свежари. Още по-странно ми стана, когато влезе в клишето на пиара и медийния интерес покрай сериала на БНТ „Дунав мост” и се хвана с Йоана Буковска. Едно провинциално момиче във всяко отношение, както изглеждаше тогава. Че се и ожени за нея. Нямаше как да скрият проблемите си, а той се пропи в една възраст, когато повечето хора спират да пият. Особено ангажирани и на върха на кариерата си като него.
След Йоана сякаш Чочо беше намерил последно пристанище, но явно и то не беше за него. Чуваха се приказки за проблеми, съседи обясняваха за непрекъснати скандали, които чували.
Най-страшното за актьора беше, че попаднал във водовъртежа на проблемите с алкохола и жените, той изпусна нишката и на шоубизнеса. Човекът, който не слизаше от афишите – кино и театрални, който не спираше да снима в най-голямата суша и криза за българското кино, изведнъж изчезна. Колегите му го отхвърлиха.
Да са живи и здрави Митовски и Гочев, че дадоха последен шанс на Чочо като го взеха, макар и във второстепенна роля в своя култов сериал Под прикритие. Ала и те скоро убиха доброто ченге, каквото играеше той.
Ако някой ви попита как ще му преведете филмовото заглавие В какво се превръщат мечтите, посочете му житейския пример на Чочо. Един голям пич, който си отиде неразбран, докато всички си мислеха колко му е лесно да се носи с вятъра на живота...


автор: Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Курвар и алкохолик, това беше Чочо.Каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се