Свързани новини

16.03.2012 17:07

Домейн Пещера първенец сред вината

Видян 2630 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера лидерът в бранша осъмна с множество отличия, награди и похвали за качествата на най-наложените марки ракии и вина. Най-голям успех в рамките на двадесетото юбилейно изложение Винария постигна виното Домейн Пещера, което макар и ново за пазара стана безспорен фаворит на членовете на международното представително жури и бе отличено с най-престижната титла Златен Ритон 2012. Освен най-много точки по качествени и вкусови показатели, виното на Винпром Пещера получи и множество медали. В категорията при ракиите пък отново се открои марката, която от години е безспорен лидер на пазара. „Пещерска гроздова” заслужено бе отличена от журито, в което имаше изтъкнати експерти от Италия, Германия и Швейцария.


Международното изложение Винария 2012 доказа едно – българското винопроизводство по нищо не отстъпва на страни като Италия, Франция. Първо доказателство за това бяха отличните оценки на журито, което при сляпа дегустация изведе български вина като Домейн Пещера и Villa Yambol на позиции и им даде повече оценки от вина на традиционни чуждестранни производители. Друго неоспоримо доказателство са едни от най-престижните международни конкурси и дегустации като Vinalies Internationales 2012 и Chardonnay du Monde 2012, които през изминалата седмица отличиха с редица медали двете български вина. Преди това Domaine Peshtera се завърна със златни медали и от най-голямото изложение в Сан Франсиско, САЩ.


Успехите и развитието на родното винопроизводство неизбежно рефлектират и върху имиджа на България пред света. Множество международни експерти вече се изказаха по темата и споделиха, че вината ни наистина са на световно ниво, а някои марки се конкурират на активни пазари в страни с много развито винопроизводство. Марките на най-големият производител „Пещерска гроздова” и Домейн Пещера са търсени и наложени продукти на пазари като Русия, Италия, Канада, Германия и много други страни от цели 5 континента. От 2007 до края на 2011 г. износът на Винпром Пещера е отбелязал над 108% ръст, а по предварителни заявки за експорт, както и след множеството отличия за Домейн Пещера, се очаква значително покачване на този процент до края на настоящата година. За това говори и големият интерес към лидера в бранша в рамките на Винария 2012 г. Изпълнителният директор на Винпром Пещера Иван Папазов използва това, за да представи ексклузивно новите сортове Domaine Peshtera Мавруд, Каберне Фран, Сира и Розе, които през пролетта ще бъдат представени официално в търговската мрежа. Първи ги дегустираха посланикът на Украйна, най-големият дистрибутор за Хонг Конг, Китай и Япония, представители на над 10 други водещи дистрибуторски вериги от САЩ, Русия, Европа и над 20 ключови за България партньори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак