Свързани новини

02.03.2012 17:04

Изпратиха Дим с вино и аплаузи

Видян 3355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дворът на църквата „Света Параскева“ в столицата се оказа тесен , за да побере всички скърбящи сърца дошли да си вземат последно сбогом с Дим Дуков. Още на входа на храма от импровизиран некролог ги посрещаше усмивката на бохема, придружена със стих, специално написан по повод кончината му.


Първа в двора с букет цветя се появи певицата Ирина Флорин, която на излизане от поклонението избухна в плач по загубата на непрежалимия си приятел. След нея на опелото пристигна гранд дамата на българската журналистика Алис Крайчева.


За да изкаже съболезнования на семейството лично пристигна и кметът на София Йорданка Фандъкова. Един след друг заприиждаха Емил Кошлуков, Иван и Андрей, Мариус Куркински, Ути Бъчваров, “голямата уста” Руслана , Чочо Попйорданов, Богдана Карадочева, шефката на Джемини – Аксиния, която бе довела и невръстното си момченце, Тончо Токмакчиев, Марта Вачкова, Катето Евро , Коко Каменаров и много други, пише "Всеки ден".


Опелото продължи повече от час, тъй като приятелите на Дим изчакваха пред храма, за да кажат : “Мите, прости!”. Най-неутешим се оказа бащата на коафьора – Стоян Дуков. Известният аниматор приемаше съболезнования седнал на стол до затворения черен ковчег, тъй като смазан от скръбта не можеше да стои на краката си.


Съболезнования редом до сестрата , майката и бащата на Дуков приемаше и любимият му Краси. “Чест им прави, че са му отредили полагащото му се място и са го приели като свое дете”, коментираха приятели на семейството. Малко след 13 часа всички разплакани приятели запалиха по цигара в градинката пред храма в очакване на кочега.


Минути преди да бъде изнесен от църквата, от небето капнаха няколко капки дъжд. “Не е искал да умира. Има поверие, че ако на погребението на човек вали дъжд, значи покойникът е искал да живее”, плачеха приятели на Дим.


Върху ковчега на Дуков освен венец , бе положена и мартеничка. Преди тялото на Дуков да бъде натоварена в катафалката в последния му път, няколко от приятели на Дим ръкопляскаха. “Не е от неуважение.


Ръкоплясканията бяха за целият му необикновен живот, защото той умееше да се радва на всеки миг”, побързаха да обяснят аплаузите част от приятелите на Дим.


“Животът продължава! Бъдете живи и здрави!” с тези думи майката на Дим се обърна към най-добрите му приятели – Катето Евро, Камен Во и Марта Вачкова. Катето не сдържа сълзите си и потърси утеха в прегръдката на Вера Дукова.


“Отиде си един добър и хубав човек, който винаги се притича на помощ във всяка една ситуация. Толкова много спомени имам с Дим!Много ми е тъжно!”, редеше неутешимо  Катето Ерво. В сълзи избухна и приятелката й Марта, която пък бе утешена от Коко Каменаров.


Вместо традиционното жито, всички които дойдоха да си вземат последно сбогом получаваха за “Бог да прости” чаша червено вино и чернобяла снима на Дим, от която той грее с най-хубавата си усмивка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец