Свързани новини

10.01.2012 11:49

Кантона ще се кандидатира за президент на Франция

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ерик Кантона ще се кандидатира на президентските избори във Франция тази пролет и е изпратил писмо до френските кметове, за да събере необходимите 500 подписа, съобщи в. "Либерасион", цитиран от Дарик. Френската футболна легенда пише:


Както знаете, освен професионалната ми спортна и артистична кариера, аз съм и гражданин, чувствителен към нашата епоха, към шансовете, които тя предлага на най-младите - твърде ограничени, към несправедливостите, които поражда - прекалено многобройни, груби и системни, пише той в писмото с дата 4 януари. Ако се обръщам към вас, г-жо/г-н кмете, то е за да поискам вашия подпис в рамките на политическия дебат, в който съм ангажиран. Кантона изразява желанието си да изпрати просто, но ясно послание, послание на истина и на уважение, солидарно и мощно, като ангажиран гражданин. Тази ангажираност ме задължава да говоря, по-сериозно от обикновено, но винаги с остро чувство за моята отговорност, в момент, когато страната ни е изправена пред труден избор, който ще бъде решаващ за бъдещето й.


Смятан за един от най-големите играчи в историята на "Манчестър Юнайтед", където играе от 1992 до 1997 г., спечелвайки четири пъти шампионската титла на Англия, "крал Ерик" се оттегля от футбола през 1997 г. и се преквалифицира в театрален актьор, допълва БТА. В момента е на турне с пиесата"Окованият Юбю" по творбата на Алфред Жари, поставена от британеца Дан Джемет, предаде Франс прес.


Известен с острия си език и непредвидимо поведение, той не за първи път привлича публично внимание. През декември 2010 г. той призова французите в знак на протест масово да изтеглят парите си от финансовите институции, виновни за глобалната криза, но планът претърпя провал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви