Свързани новини

08.09.2010 13:42

Дочка Банева била човека с парите в олигархичната фамилия

Видян 31878 пъти | Коментари 0
Гласували 18 рейтинг: 3.8889
много слаба слаба добра много добра страхотна

Краят на 80-те години. В коридора на ЦК на ДКМС младият левент от Любимец Николай Банев сваля перспективния кадър Дочка. Готов е да се раздели с първата си съпруга и да остави дъщеря си заради нея.  


Комсомолският флирт се превръща в основата за натрупването на едно от големите богатства на България, а разпадът на ЛЮБОВТА води до разрушаването на бизнес империя.


Това е най-краткото представяне на историята на олигархичния клан Баневи. Противно на разпространеното мнение, според което Николай Банев е човекът с парите във фамилията, оказва се, че звездата в нея е била Дочка Банева. Именно тя успява да убеди когото трябва да развърти комсомолски пари. Именно тя е близка с хора като Краси Премянов.


В началото на 90-те години той е младата политическа звезда и сивия кардинал на БСП при нейния неубедителен лидер Жан Виденов. Даже тръгва приказката, че на Изток България граничи с Премянов. Макар и останалите комсомолски лидери от времето преди 1989 г. да стават важни клечки в политиката и бизнеса. Евгени Узунов основава банка, Николай Камов и Александър Маринов стават видни червени депутати, каквто известно време е и първият демократичен лидер на формацията Росен Карадимов. Николай Добрев се издига чак до министър на вътрешните работи и кандидат – премиер. Фирмите на кадри на ДКМС се роят. Така и не става ясно къде потъват милионите от сметките на казионната организация. Както и сумите от членския внос, който й плащат стотици хиляди младежи всеки месец. Многото имоти на комсомола също се прехвърлят скоростно на верни другари. Те имат доверие само един на друг. А Дочка Банева се ползва със солидна подкрепа. Големият удар е масовата приватизация – едно от малкото неща, които успява да прокара кабинетът на комсомолеца Жан Виденов.


Тогава всъщност изгрява звездата на Баневи. Преди това фирмата им АКБ се е чувала само покрай охраната на БТК, пак по комсомолска линия. Но в масовата приватизация те стават звезди с фонда си АКБ Форес.


С тв реклама за $ 100 000 вземат имоти за $100 000 000. Те са сред фондовете с най-активна кампания, пускат и слуха, че са близки до БСП, което им носи боновете от книжките на хиляди баби, дядовци и внуци. За допълнително стимулиране някои от тях получават по някой и друг литър олио бонус. А Баневи за една нощ се събуждат като собственици на някои от перлите на българската индустрия. Които в следващите 14 години продават една по една, а с парите купуват лимузини, самолети, бижута. И още има...


Семейният бизнес върви като по мед и масло. Като глава на семейството Николай е президент на холдинга, а Дочка е неговото вице. Ражда му и син, наречен на него – Николай Втори. Като последния руски цар.


Един ден обаче в офиса на Баневи се появява амбициозната секретарка Евгения от Стара Загора. Тя успява да стане незаменима във всеки смисъл за Бачо Кольо, както признателно го нарича и до днес.


Дочка се опитва да вземе мерки, но сама разбира – ирония на съдбата. Жени й отнема сърцето на Бачо, както тя навремето го е взела от първата му съпруга. Служебен роман! Трудно е отчаяната съпруга да се противопостави на издигането на съперницата си в йерархията. Банев я назначава за шеф на перлата на холдинга – клубното селище Русалка до нос Калиакра.


Когато огнената брюнетка се появява в списанията с подарения от Бачо Кольо автомобил Ферари, позираща доволно пред храм – паметника Александър Невски, Дочка започва да губи търпение.


Тя разказва из цяла София какво се случва в семейството, разкрива и факта, че страда от рак. Повечето дами в обществото заемат страната на Дочка. Тя посвещава последните си години на благотворителеност, артпленери, подкрепа на Лили Иванова и други звезди, създава и собствена колекция бижута.


Вестта за смъртта й, появила се на 31 август 2005 г., идва с вестта за бременността на съперницата. За никого не е изненада, когато след около година нетърпеливо изчакване, Банев минава под венчило с Жени на разточителна сватба. Както писахме в миналия брой, само роклята на булката струваше 30 000 паунда или стотина хиляди лева по онова време. Не по-малко е грабнал и гостуващият певец на вечерта Джо Кокър.чието присъствие доведе до странна истерия на подгряващата го Лили Иванова.


Церемонията беше надмината по размах само от сватбата на Стефка Костадинова на 9 юни 2007 година. В сравнение с тях сватбата на щерката на Петя Славова неотдавна прилича на вечеринка, коментират посетили и трите знаменателни събития.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се